SIKIYORSA KALDIRIN !

CHP Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) İsmail Kahraman’ın İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliğince (AYBİR) düzenlenen “Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa” başlıklı konferansta yaptığı konuşmada “YENİ ANAYASA’DA LAİKLİK OLMAMALI VE DİNDAR BİR ANAYASA OLMALI” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

26 Nisan 2016 - 16:39

Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. Yıldönümünü kutladığımız günlerde Meclis Başkanlığı Makamını işgal eden bir şahsın laik, çağdaş, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temel prensiplerinden biri olan ‘Laiklik’ kavramına yaklaşımının kabul edilemez olduğunu ifade eden CHP Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran; “Sayın Kahraman’ın açıklamaları tesadüf değildir. Bu açıklama ‘Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu’ mahkemece tescillenmiş bir partinin siyasi görüşüdür. Bu açıklama; ‘Dindar ve Kindar’ bir nesil yetiştirmek iddiasıyla çıktıkları yolda çocuklarımızı, tarikat vakıflarında tacizcilerin kucağına terk eden anlayışın eseridir. Yeni anayasada ‘Laiklik’ kavramının olmasını istemeyenler, Türkiye’yi çağdaş dünyadan koparıp, çocuklarımızı ortaçağ karanlığına geri götürmek isteyenlerdir.” dedi.

 

Bu açıklamaların gündem değiştirmekten öte bir amacının olmadığını belirten Oran; “Her gün yüreğimizi yakan şehit haberleri gelirken, çiftçiler patateslerini yollara döküp isyan ederken, Kilis’e atılan roketler yüzünden vatandaşlarımız hayatlarını kaybederken, yapılan bu açıklama ‘cambaza bak’ kandırmacasıdır, algı yönetme çabasıdır. Anayasamızın değiştirilmesi teklif dahi edilemeceyecek ilk dört maddesini değiştirmeye güçleri yetmez. Türkiye’yi ortaçağ karanlığına gömmelerine, Türkiye’den yeni bir İran yaratmalarına Kemalist devrimlerine yürekten bağlı, bağımsız Türkiye sevdalısı milletimiz asla müsade etmeyecektir. Anayasadan ‘Laiklik’ kavramını sıkıyorsa kaldırın !” şeklinde konuştu.

Bu haber 1123 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()