Sertel gündeme getirdi Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında soruşturma açıldı

Sosyal medya üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ne hakaret ettiği iddiasıyla Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı.

25 Nisan 2017 - 11:30

Facebook sayfasından skandal bir paylaşım yaparak, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ağır hakaretlerde bulunan Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın paylaşımını Meclis’e taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, o müdür hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istemişti. Sertel’in soru önergesine bakanlık tarafından verilen cevapta, hakaret içerikli paylaşımları nedeniyle Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında soruşturma açıldığı ve soruşturmanın halen devam ettiği ifade edildi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in soru önergesine Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından verilen cevapta şöyle denildi:

“Ödev ve sorumlulukların ihlali veya yasaklanmış fiil ve hallerin ortaya çıkması durumunda hangi işlemin nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiğini 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun disiplin hükümlerini muhteva eden 124 ve devamındaki maddelerde ayrıntılı bir şekilde düzenlenmiş olup, din, dil, ırk, mezhep ve sendikasına bakılmaksızın meri mevzuat hükümlerine aykırı hareket eden Bakanlığımız personeli hakkında inceleme/soruşturma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda söz konusu ilçe milli eğitim müdürü hakkında inceleme/soruşturma başlatılmış olup işlem halen devam etmektedir.”

TAKİPÇİSİYİM

Soruşturma açılmasının önemli adım olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, “İzmirimizin güzel ilçelerinden biri olan Bergama’daki çocuklarımızın bu zihniyete teslim edilmesi kabul edilemez. 657 sayılı kanunu ihlal ederek Cumhuriyet Halk Partisi’ne dil uzatan yönetici pozisyonundaki bu kişi paylaştığı bu açıklamalardan sonra özür dahi dilemedi. Konuyu Meclis gündemine taşımamızın ardından bu şahıs hakkında soruşturma açılması önemli ancak devamı gelmeli ve geçiştirilmemelidir. Daha önce AKP’den aday adayı da olan bu kişi asla korumaya alınmamalıdır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olan bu şahıs suç işlemiştir. Kamuoyunun vicdanının rahatlatılması için gereği yapılmalıdır” diye konuştu.

NE YAZMIŞTI?

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, 11 Aralık 2016 günü kendi hesabından paylaştığı yazıda, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ağır hakaretlerde bulunmuş, “Darbeyle yapamadınız. Ekonomik saldırılar ile yapamadınız. İçimizdeki siyasi muhalefet maşanız olan - Cumhursuz Halt Parçası - ile de gerekli muhalefeti yapamadınız. Çok ilginç ne diyordu o da: Kan dökülmeden bu anayasayı değiştiremeyeceksiniz. Ne tesadüf değil mi? Neyse bu cümleleri de bir yere yazalım. Nihayet Emperyalist babalar içimizdeki maşalar ile hanidir ara verdikleri terör saldırısına tekrar geri döndü” diye yazmıştı.

Bu haber 742 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()