Sentetik Dna'da Güvenlik Sorunu!

Sentetik Dna'da Güvenlik Sorunu! DNA'larımız hücresel ve çevresel etkenler nedeniyle günde ortalama 1 milyon defa hasar görüyor.

12 Ağustos 2017 - 13:07

DNA"larımız hücresel ve çevresel etkenler nedeniyle günde ortalama 1 milyon defa hasar görüyor. XNA olarak bilinen sentetik DNA"lar bu tip etkenlerden etkilenmiyor ve Sentetik DNA kodunda güvenlik sorunu

Washington Üniversitesi"nden araştırma ekibi, yürütülebilir kodun sentetik DNA"daki yürütülebilir kodu kötü amaçla kullanılabileceğini tespit etti. Bir yazılım programı DNA"yı sıraladığında içinde bulunan yürütülebilir kod, bilgisayarın güvenliğinin ele geçirilmesine neden olabiliyor. Bu kod parçasının güvenlik bilgilerinin çalınmasında, test sonuçlarının değiştirilmesinde kullanılabileceği anlamına geliyor.

Bu çalışma, yapay olarak modifiye edilmiş kan veya DNA örneklerinin bir bilgisayar sistemini nasıl bozabileceğini gösteriyor. Bu nedenle yakın gelecekte biyoteknoloji alanında DA veri bankalarına saldırı gibi önemli sorunlarla karşılaşabiliriz. DNA dizme verilerini analiz etmek için geniş çapta benimsenen birçok açık kaynaklı programın genellikle çeşitli güvenlik açıklarına sahip olduğu bilinen C ve C ++ dillerinde yazıldığı keşfedildi.

Moleküler dünya ile elektronik dünyanın birleştiği sentetik DNA çalışmaları gelecek için her ne kadar umut verici olsa da güvenlik problemleri önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Kişisel bilgilerin korunabilmesi için yürütülebilir kodlara yönelik yeni önlemler alınması gerekecek.

Shiftdelete

Bu haber 681 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()