Satranç Tutkunları Yarıştı

Buca’da piyonlar Cumhuriyet için hamle yaptı.

30 Ekim 2017 - 13:35 - Güncelleme: 30 Ekim 2017 - 14:36

Buca Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Buca Kent Konseyi ve Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte düzenlediği ‘Ataya Saygı ve Cumhuriyet Satranç Turnuvası’ Buca Tenis Kulübü’nde yapıldı. İki gün süren ve İzmir genelinden 172 satranç tutkunu kıyasıya mücadele ettiği turnuvada her hamle Cumhuriyetle aydınlanan Türkiye için atıldı.

Buca’da Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri satranç tutkunlarını da bir araya getirdi. Buca Belediyesi’nin Buca Kent Konseyi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile düzenlediği “Ata’ya Saygı ve Cumhuriyet Satranç Turnuvası”, Buca Tenis Kulübü’nde düzenlendi. Yoğun ilgi gören turnuvaya İzmir genelinden yetişkin ve 12 yaş altı grubundan 172 satranç sever katıldı.

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı turnuvada Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar ve yönetim kurulu üyeleri de minik öğrencilerle birlikte yarıştı.

3 grup, 172 katılımcının mücadele ettiği turnuvada, 9 yaş grubunda Egehan Yıldız,12 yaş grubunda Ömer Öztürk, açık grupta ise Samet Vatansever birinciliği elde etti. Dereceye girenlere kitap seti ve kupa verilirken, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen turnuva sonunda tüm katılımcılara Nutuk ve madalya hediye edildi.

Madalya takdiminin ardından çocuklar ve aileler, Buca Kent Konseyi Başkanı MürüvetBalcılar’a teşekkür ederek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ithafen düzenlenen turnuvanın çok anlamlı ve özel olduğunu söyledi. Konsey Başkanı Balcılar ise, düzenlenen turnuvanın yarınların teminatı olan çocuklara bayram hediyesi olduğunu kaydetti. Balcılar,“Turnuvaya katılan bütün çocuklarımızı yürekten tebrik ediyor, bu vesile ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyorum” dedi.

Bu haber 914 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()