Orta Gelir Tuzağından Çıkmanın Yolu EĞİTİM ve BİLİM

Kamu üniversiteleri ve sanayi temsilcileri Ege Üniversitesi’nde buluştu

15 Kasım 2017 - 09:30

İzmir Kamu Üniversiteleri-Sanayi İşbirliği Toplantısı Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Araştırma Uygulama Merkezi ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantının açılış töreninde konuşan EÜ Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak,İzmir’in yerli otomobil üretilmesi konusunda öncü olabileceğini bir kez daha söyledi.

Rektör Prof.Dr. Budak ilk ziyaretini Atatürk Organize Sanayi Bölgesine gerçekleştirdiğini ifade ederek“Türkiye’nin orta gelir tuzağından çıkmasının tek bir çıkış noktası var eğitim ve bilim. Bu nedenle üniversitelerimizde üretilen bilimin katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesini önemsiyoruz. İzmir’in turizm merkezi olmasının yanında teknoloji konusunda bir cazibe merkezi olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin yerli otomobil üretmesi konusunda akademik olarak  ciddi bir alt yapıya sahibiz. Bu konuda destek verebileceğimizi ifade ettik. İnanıyorum ki Ege Üniversitesi ve İzmir’deki diğer üniversitelerin ve otomotiv sektörünün katkısı ile endüstride İzmir’i çok daha ileri noktalara taşıyacağız’’ dedi. 

 

EGE ÜNİVERSİTESİNİN SANAYİ- ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE KATKISI DEVAM EDECEK

Ege Üniversitesi’nin, yaşambilimleri ve sağlık temalı tekno parkının AB Komisyonu tarafından Avrupa’nın en başarılı teknoparkı seçildiğini hatırlatan Rektör Prof.Dr. Budak, “Teknoloji Transfer Ofisimiz ile sadece İzmir’de değil Türkiye’de teknolojiye yönveren bir konumagelmeye başladık.  Mutlulukla belirtmek isterimki Bilim, SanayiveTeknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye için model olarak seçilen İzmir Yenilik Eko sistem çalışması ile İnovasyon Karnesi Ege Üniversitesinin katkısıve işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Dolayısı ile Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğine Ege Üniversitesinin katkısı rutin üniversite-sanayi işbirliği hizmetlerinin daha üstünde olmuş ve bundan sonar da olmaya devam edecektir”diye konuştu. 

EgeÜniversitesi’ninüniversite-sanayi işbirliği alanında büyük bir güce ve potansiyele sahip olduğunu ifade eden KÜSİ Çalışma Grubu İzmir Temsilcisi ve EBİLTEM-TTO Müdür Vekili Doç.Dr. Serdal Temel ise “EBİLTEM olarak yaklaşık 300 uluslararası teknolojitransferi gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz faaliyetler ile bölge ekonomisine 63 milyon TL’lik bir katkı sunduk ve yaklaşık 400 kişinin istihdam edilmesini sağladık. Hedefimiz ise Ege Üniversitesini sadece araştırma yapan bir üniversite olmasının yanında araştırma sonuçlarının ürüne dönüşebileceği bir yapıya gelmesine katkı sağlamak’’ şeklinde konuştu.

Toplantıya; İzmir Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı-İzmir İl Müdürü Engin Bişar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı-Daire Başkanı İlknur İnam, ÜSİMP-Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest ile kamu üniversiteleri ve sanayi temsilcileri katıldı. Etkinlik, gün boyunca düzenlenen sunumlar ve değerlendirme toplantısı ile devam etti.

2017/11/6795449.jpg
Bu haber 569 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()