Organ Nakli İçin Yıllarca Sıra Bekleme Derdi Bitti

Organ Nakli İçin Yıllarca Sıra Bekleme Derdi Bitti Bilim adamları, organları insana nakledilmeye uygun domuz üretmeyi başardılar. Haberler.com, 12 Ağustos 2017 Cumartesi

12 Ağustos 2017 - 19:02

Harvard Üniversitesi bilim insanları domuz dokularında insan bedeninin kabul etmediği virüsleri genetik açıdan temizlemeyi başardı. Bu buluşla birlikte insan bedenine en uyumlu yapıda olan domuzlardan organ nakli yapılabilecek.

Harvard Üniversitesi'nde çalışma yürüten bilim insanları, hayvan DNA'sı üzerinde yaptıkları oynamalarla hayvan organlarının insana nakledilmesinin önündeki engeli kaldırdılar. Independent gazetesinin haberine göre, bilim insanları tarafından uzun süreden beri insan vücudunun reddetmeyeceği bir domuz dokusu geliştirmek üzere çalışmalar yürütüyor. Bu işlem için domuzun tercih edilmesinin sebebi ise organlarının boyut ve işlevlerinin insanınkine çok benzer olması. Fakat domuz DNA'sı, insan hücrelerini etkileyen ve organ naklini imkansız kılan virüsler taşıyor.

Hayvandan insana organ nakli üzerinde çalışan Profesör George Church, gen düzeltme teknolojisi Crispr'ı kullanarak domuzda bulunan söz konusu virüsleri genlerden temizledi. Vrüslerden geni temizlenmiş embriyolar dişi bir domuza nakledilerek sağlıklı 37 domuz üretildi.

EGenesis isimli grubun kurucularından olan Luhan Yang ise bundan sonraki adımlarının domuzlardan alınan organlarla insan vücudunda efektif bir şekilde çalışmak üzere oynamak olduğunu kaydediyor.

Sterilize edilmiş olan domuz dokuları hali hazırda kornea nakli ve kalp kapakçığı benzeri operasyonlarda kullanılabiliyor. Bilim insanları böbrek, kalp gibi büyük organların insanlara nakledilmeye başlamasıyla birlikte bağışçı sıkıntısının ortadan kalkacağını belirtiler.

Bu haber 766 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yavaş ve İmamoğlu'nun kazanma ihtimali çok yüksekti
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı:...
Yeşilçam’ın çehresi değişecek
Yeşilçam’ın çehresi değişecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()