Ölümsüz Z belgeselinin galası yapıldı

Egelilerin zeytin ağacına olan duygusal bağını anlatan, ‘Tutku ve sadakatin hikayesi: Ölümsüz Z’ belgesel filminin galası, İzmir Sanat’ta yapıldı.

09 Nisan 2016 - 16:36

Galaya, İzmirli zeytin ve zeytinyağı sektörünün temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Ulusal Zeytin Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet, Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çağatay Özcan Kokulu, Köstem Zeytinyağı Müzesinin kurucusu Levent Köstem, Kristal yağlarının sahibi Noel Micaleff, Bademler Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever, Hakime Hanım Çiftliği’nin sahibi Emine Yücekök, Urla Hasat Çiftliği’nin sahibi Sibel Yazgan, Ayerya Rüzgarlı Vadi Çiftliği’nin sahibi Pelin Omuroğlu Balcıoğlu, Beğendik Abi lokantasının sahibi Handan Kaygusuzer, Bornova Zeytincilik Enstitüsü Müdürü Ünal Kaya, HAUS makinelerinin sahibi Özden Gözlüklü, Prof. Mustafa Kaymakçı ve Prof. Tayfun Özkaya filmi birlikte izledi. Ayrıca İFOD (İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği) üyeleri de galadaydı.

Filmin danışmanlığını yapan Ulusal Zeytin Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet, bu filmin sektör için çok değerli bir katkı olduğunu belirterek, yapımcı Nilgün Yanık Emiroğlu ve yönetmen Ramazan Emiroğlu’na teşekkür etti.

İzleyiciden tam not alan belgeselin çekimleri, 2015-2016 yıllarında, İzmir, Ayvalık, Yırca, Madrid ve Sevilla’da yapıldı. Film, Egeli üreticilerin, zeytin ağacına, zeytin meyvesine ve zeytinyağına olan duygusal, tarihsel,kültürel ve ekonomik  bağını inceliyor.

Belgeselin anlatıcısı aktör Macit Sonkan.  Kendisi de bir zeytin üreticisi olan Sonkan, tiyatro ve sinemadan sonra ilk kez bir belgeselde, anlatıcı olarak  seyirci karşısına çıktı.  Filmin besteleri Yaşar Üniversitesi tarafından Mehmet Can Özer’e sipariş edildi. Elektroakustik müziğin tanınmış isimlerinden Özer, daha önce de bir çok filmin müziklerini yaptı.  Dünyanın çeşitli yerlerinde konserler veren Özer,  Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası için de eser  besteliyor.

EGELİNİN ZEYTİNE OLAN TUTKULU AŞKI, HERKESİ SARACAK!

Fiyatıyla çok konuşulan, tağşiş iddialarıyla gündemden düşmeyen zeytinyağının Egedeki  izlerini sürmek, onu barışın ve iyiliğin simgesi haline getiren insanın öyküsünü, güçlü bir  sinematografiyle izlemek isteyen izleyiciler, 14 Nisan’da  Ayvalık Slow Olive’de , 27 Nisan’da İzmir Olivtech Fuarında filmi görebilecek.   

 

Bu haber 2633 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()