ÖDP 9. Kongresini Gerçekleştirdi

ÖDP 9’uncu Kongresi’nde Başkanlar Kurulu üyeleri belirlendi. Alper Taş, Önder İşleyen, Pelin Bektaş, Çiçek Çatalkaya ve İlknur Başer Başkanlar Kurulu üyesi oldu

12 Mart 2018 - 06:45

ÖDP’nin 9’uncu Kongresini Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Birgün Gazetesi' nden Burcu Cansu' nun haberine göre ,Hollanda’dan, Eskişehir’den, Antalya’dan, Manisa’dan, İzmir’den Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce ÖDP’li Kongre’ye katıldı. Geniş katılımın olduğu Kongre’de salonda “Üreten biziz, yöneten de biz olacağız”, “Söz yetki karar iktidar halka” , “İsyan kat-caz kahkaha adım adım özgürlüğe” , “Şeker fabrikaları halkındır satılamaz” dövizleri yer aldı. Coşkunun hâkim olduğu salonda ÖDP bayrakları dalgalandı. Emek ve demokrasi temsilcilerinden siyasi partilere kadar onlarca konuk da Kongre’ye katıldı.

 

Kongre, Terzi Fikri’den Mahir Çayan’a, Gezi Direnişi’nden Cerattepe direnişine, Devrimci Yol yürüyüşlerinin tarihi görüntülerinden Tekel direnişi görüntülerine, Nar Dayanışması Kadınlarının Referandumda sürdürdüğü Hayır çalışmalarından, ÖDP’nin miting görüntülerine, Metin Lokumcu’dan “ben halkım” diyen Havva Ana’ya kadar direnişin simgelerinin yer aldığı görüntüler izlendi.

Delegelerin oluşturulmasının ardından devrim mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

 

Kongre’ye geniş katılım

Kongreye, devrimci mücadelenin önder isimlerinden Oğuzhan Müftüoğlu, Akın Dirik, Mehmet Ali Yılmaz, Melih Pekdemir, Bülent Forta katıldı. Prof Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir, Prof. Dr. Aziz Konukman, Bayazıt İlhan, Eriş Bilaloğlu, Selçuk Candansayar, Doğan Tılıç, Kansu Yıldırım, Serpil Güvenç, Kaya Güvenç, Ünal Özmen de kongrede yer aldı. CHP’li Milletvekilleri, Candan Yüceer, Aykut Erdoğdu, Zeynep Altıok, İlhan Cihaner, Ali Şeker, Orhan Sarıbal, Nihat Yeşil ve Mehmet Tüm de salonda hazır bulundu. CHP İstanbul İl Örgütü Bakanı Canan Kaftancıoğlu da kongreye katılanlar arasında yer aldı.

odp-9-olagan-kongresini-gerceklestirdi-437807-1.

Emek ve meslek örgütü temsilcilerinden TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel, TTB İkinci Başkanı Sinan Adıyaman, TTB Genel Sekreteri Sezai Berber, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TMMOB İkinci Başkanı Züber Akgül, KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen, Mehmet Bozgeyik, SES Eş Başkanı Gönül Erdem, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, SES Genel Sekreteri Pınar İçel Çepe, Veli Der Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır katıldı.

odp-9-olagan-kongresini-gerceklestirdi-437808-1.

Siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinden, Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Burak Yücel, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, HDP Miletvekilleri Sibel Yiğitalp, Fatma Kurtalan, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş, TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, TKP Merkez Komite Üyesi Ali Rıza Aydın, DİP Genel Başkanı Sungur Savran, EMEP Genel Başkan Yardımcı Şükran Doğan ve Kaldıraç, SODER, Dersimliler Derneği, Artvin Vakfı, Türkiye Ziraatçılar Derneği, Pir Sultan Abdal, Pir Sultan Mamak Şubesi, Ankara 78’liler, Sarı Saltık Derneği, Tüm Emekli Sen, CHP Yenimahalle temsilcileri katıldı.

Yazar Burhan Sönmez ve Sanatçı Cengiz Bozkurt da kongreye katıldı.

 

Devrimci Gençler

Kongre devrimci gençlerin marşlarla ve sloganlarla kortejini tamamlaması ile başladı. Dev Gençli Marşı’nı okuyan gençler, “Söz Yetki Karar İktidar Halka” , “Faşizme Ölüm Tek Yol Devrim”, “Baho’ya sözümüz devrim olacak”, “Kahrolsun ABD, Bağımsız Türkiye” “Mahir Hüseyin Ulaş, Kurtuluşa kadar savaş”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganlarını attı. Devrimci Gençler ellerinde Mahir Çayan’ın, Bahadır Grammeşin’in, Sinan Kayış’ın, Che’nin resimlerinin olduğu bayraklarla girdi. Devrimci Gençlerin salona girişi şölen havasında karşılandı.

‘Biz kazandık’

Kongrede ilk sözü Başkanlar Kurulu üyesi Pelin Bektaş aldı. Bektaş, “Bu memlekete zulmü reva görenler için zelzele başladı” diyen Bektaş, “Onlar da bunu biliyorlar ve bu yüzden korkuyorlar. Biz yendik. Gezi’de yendik, 16 Nisan Referandumu sürecinde yendik, kazandık. Belki de bizi hatırlamaya, bizi hatırlatmak ve bugünlerde yeniden yaşatmak için hatırlatmaya ihtiyaç var diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bektaş, “Biz kimiz? Biz, Çeltek’te üretenlerin yöneten olacağını gösterenleriz. Biz, Fatsa’da herkesin yüzünün güldüğü bir hareket inşa eden, mücadele tarihine kutup yıldızını koyabilenleriz. Mahir ve Ulaş’ın mahkeme salonunda kucaklaşma sahnesi var. Ne kadar izlediğimi hatırlamıyorum. Biz bu kucaklaşmayı, kardeşçe devrimci kültür içinde neler yapılabileceğini hissedebilenleriz” diye konuştu.

odp-9-olagan-kongresini-gerceklestirdi-437810-1.

‘Başka bir yol açalım’

Baktaş, ÖDP’lileri “Biz aylarca Gezi barikatın arkasında çok büyük bir umutla direndik. Aylarca biber gazını bal eyleyen Gezi’cileriz. İnadına, şen kahkahalarıyla sokaklarda olan kadınlarız. Boykot örgütleyen velileriz. AKP’nin projelerine, Ensar politikalarına arkasını dönen liselileriz. Biz bugün renk renk, umut umut, isyan isyan, meclis meclis Haziran’ı örgütleyenleriz” diyerek tanımladı. Bektaş, “Bu memleketin umudu ekip yeşermesi için mücadele edenlere ihtiyacı var. Bu sorumluluk hepimizin. Emek, özgürlük, bağımsızlık, demokrasi, kardeşlik için bir yol açalım diyoruz” dedi.
Bektaş konuşmasını sonuç bildirgesini okuyarak sonlandırdı.

Başkanlar Kurulu belirlendi

Daha sonra sözü ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş aldı.

Ardından ÖDP Başkanlar Kurulu belirlendi. Başkanlar Kurulu Önder İşleyen, Alper Taş, Pelin Bektaş, İlknur Başer, Çiçek Çatalkaya’dan oluştu.

Bu haber 1419 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()