Ödemiş'te 8 Mart'a özel iki sergi açılışı

Ödemiş Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Kapsamında Sergi Açılışları Yapıldı

09 Mart 2017 - 13:50

Ödemiş Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında iki sergi açılışı gerçekleştirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Ödemiş Belediyesi tarafından organize edilen sergi açılışları Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde gerçekleşti. İlk sergi, Kültür Bakanlığı sanatçısı Filiz Türkocağı tarafından hazırlanan “Gelin Tanış Olalım” kanaviçe sergisi diğeri ise Ödemiş Belediyesi ve Milli Eğitim işbirliği ile düzenlenen engellilerin el sanatları kursunda hazırladıkları çalışmaların sergisi. Açılışa; İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkan eşi Nevin Badem, meclis üyeleri Özlem Katırcı, İpek Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özbudak, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu yaptığı konuşmada; “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde böyle anlamlı bir serginin açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyorum. Sergide Filiz Türkocağı’nın kanaviçe tekniğini eserlerine büyük ustalıklar yansıtmasını görüyoruz. Kendisini tebrik ederim. Tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.

Kültür Bakanlığı sanatçısı Filiz Türkocağı sergide bulunan eserleri katılımcılara tek tek anlattı.

Yıldız Kent Müzesi bünyesindeki başka bir salonda ise Ödemiş Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından engellilere yönelik açılan el sanatları kursu çalışmaları sergilendi. Yaklaşık 3 aydır devam eden kursta engellilerin hazırladıkları resim, süs eşyaları, yastık gibi yapılan aksesuarlar katılımcılar tarafından çok beğenildi.

Belediye Başkanı eşi Nevin Badem yaptığı açıklamada; “Kadınlarımız anne, eş olmanın dışında yaşamın bir çok yerinde büyük fedakârlıklar göstermektedirler. Başarılı olmak için de hiçbir engel tanımıyorlar. Bugün açılan iki sergide bunun çok iyi örneğini görüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Kadınlar günümüz kutlu olsun” dedi.

Hafta sonunda kadar açık kalacak olan sergileri saat 10:00-17:30 arası gezilebilecek. Kültür Bakanlığı sanatçısı Filiz Türkocağı, her gün 13:00-17:00 arası sergide atölye çalışması yapacak.

Bu haber 1547 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()