Narlıdere’deki O Arazi İçin Rant İddiası

Narlıdere’de eğitim alanı olarak geçen arazinin imar planı özel eğitim alanı olarak değiştiriliyor. Özel bir eğitim kurumuna satılan arazinin imar değişikliği rant iddialarını gündeme getirdi.

09 Ekim 2017 - 19:51

Narlıdere’deki O Arazi İçin Rant İddiası

Narlıdere’de İmar Rantı İddiası

Narlıdere’de eğitim alanı olarak geçen arazinin imar planı özel eğitim alanı olarak değiştiriliyor. Özel bir eğitim kurumuna satılan arazinin imar değişikliği rant iddialarını gündeme getirdi. Ak Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi, “Arazi önce bir özel eğitim kurumuna satılıyor daha sonra imar durumu değiştiriliyor. Burada bir rant var mı? Özel eğitim kurumu bu arsayı almadan önce imar durumunun değiştirileceğine dair bir söz mü aldı” diye sordu.

2 Ekim tarihinde gerçekleşen Narlıdere Belediye meclisinde başkanlık tarafından verilen önergede Narlıdere Huzurevi’nin karşısında bulunan 6265 ada 1 parseldeki 5.536 metrekarelik arazinin imar planında eğitim alanından, özel eğitim alanına dönüştürülmesi istendi. İlgili önerge görüşülmek üzere imar komisyonuna gönderildi. Önergenin 17 Ekimde gerçekleşecek 2. Oturumda yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.

ÖNCE SATILIYOR, SONRA İMARI DEĞİŞTİRİLİYOR

İmar planında özel eğitim alanı olarak değiştirilmesi istenen arazibir süre önce özel bir eğitim kurumuna satıldı. Birçok hissedarı olan arazi iddialara göre 6 milyon TL’ye satıldı. İmar planı değişikliğine tepki gösteren Ak Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi, “İmar durumunda eğitim alanı olarak gözüken bir yeri önce özel bir eğitim kurumu satın alıyor, sonra bu yerin imar durumunun özel eğitim kurumu lehine değiştirilmesi için başkanlık tarafından önerge veriliyor. Bu arsayı satmadan önce özel eğitim kurumuna buranın imar durumunun değiştirileceği ile ilgili bir söz verildi mi? Burada kişiye özel rant mı sağlanıyor” dedi.

DEVLET OKULU YAPALIM ÖNERİSİ

Narlıdere’de okul ihtiyacı olduğundan söz eden ilçe başkanı Bilgi, Belediye başkanına çağrıda bulunarak arazinin imar planının değiştirilmemesini istedi. Bilgi, “İmar planını değiştirmesinler, bizde burada bir devlet okulu yapılması için bir an önce girişimleri başlatalım. Buraya sadece maddi olarak imkanı olan bir kesimin değil herkesin faydalanabileceği bir okul yapalım” dedi.

 

Bu haber 972 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()