MÜSİAD İzmir Üyeleri Direniş Karatay Filminde Buluştu

MÜSİAD İzmir Başkanı Ülkü ve Şube üyeleri, sekiz asır önce, Anadolu Selçuklu Devleti'nin Moğol baskısı karşısındaki direnişine, başkent Konya'yı merkez alarak imza atan Selçuklu Emiri Celâleddin Karatay'ın hayatını konu alan Direniş Karatay filmini izledi.

13 Mart 2018 - 09:36

Katılımın oldukça fazla olduğu gösterimde MÜSİAD İzmir Şubesi üyeleri ve aileleri filmi ilgiyle izledi. MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, “Toplum içerisinde kahramanları üretme ya da tarih içerisinde ki kahramanları gelecek nesillere aktarma anlamında sinema çok etkili bir yöntem. Avrupa veya Amerika tarihlerini incelediğimizde ya bir ya iki olayları var. Birkaç kahramanları var. Ama bakıyorsunuz sinema sektöründeki güçleri sayesinde o bir kahraman çeşitli versiyonlarda çekim yaparak bütün dünyaya defalarca pazarlıyorlar, satıyorlar, bundan ekonomik gelir elde ediyorlar, sanatçı ruhu, sanat estetik ruhu gelişiyor ve bu yolla da dünyaya kendilerini tanıtmış oluyorlar, aynı zamanda diğer ülkeler üzerinde de baskın rol oynamış oluyorlar.

 

İşte, Selçuklu Emiri Celâleddin Karatay da, Anadolu Selçuklu Devleti'nin, Moğol baskısı karşısındaki direnişine, başkent Konya'yı merkez alarak imza atan önemli bir isimdir. 

 

Anadolu Selçuklu Devleti'nin topraklarını Moğollara karşı korumak için halkı örgütleyen Emir Celâleddin Karatay'ı merkezine alan ‘Direniş Karatay’ filmi ile tarihimize ve kültür dünyamıza kıymetli bir sinema filmi kazandıran, başta Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi olmak üzere filmin yazarı, yapımcısı, oyuncuları ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

 

MÜSİAD olarak, milletimize tarih bilinci kazandıran bu tür yapımları desteklemek için ailelerimizle birlikte "Direniş Karatay" filmini izledik. Kültür ve sanat alanına ciddi katkı sağladığı gibi ülkemizin tanıtımına ve ekonomisine de büyük katkısı olacak ‘Direniş Karatay’ filmini herkesin izlemesini tavsiye ediyorum" dedi.

Bu haber 1282 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()