Mikail Kırbayır: Türkiye’nin Savunmasından Utandım

Adalet Kurultayı'nda gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır'ın kardeşi Mikail Kırbayır konuştu. AİHM’de açılan davada Türkiye'nin yaptığı “Berfo Ana öldü dava düşmeli” savunmasını eleştiren Kırbayır, “Utandım, ar sayıyorum kendime” dedi.

26 Ağustos 2017 - 17:48

Adalet Kurultayı’nın “Yaşamda Adalet” başlığında konuşan Berfo Ana’nın oğlu Mikail Kırbayır, Türkiye’nin “Berfo Ana öldü, davayı düşürün” savunması için “Utandım ar duydum. Ben davayı takip etmekte isteksizsem her cumartesi Galatasaray’da ne arıyorum” dedi.

Adalet Kurultayı’nın ikinci oturumunda “Yaşamda Adalet” başlığı ele alındı. Panelin öncesinde gözaltında kaybedenlerin yakınları konuştu. Yıllar sonra kardeşi Cemil Kırbayır’ın işkencede öldüğü ortaya çıkan Mikail Kırbayır, 37 yıldır adalet aradıklarını belirterek yaşadıklarını anlattı. Kırbayır şunları söyledi:

“37 yıldır adalet istiyorum. Kimden istiyorum, devletten. Adaletsiz devlet, devletsiz adalet olamaz. Cemil Kırbayır’ın yasama hakkı, bu topraklarda payı vardı. 12 Eylül’de 5 generalin oluşturduğu cunta geldi. Keyfi şekilde yaşam hakkına son verildi. Bununla kalmadı. Fırın emekçisi İsmail’in, oğlunun tabutunu taşıma hakkı elinden alındı. Berfo Ana’nın oğlunun mezarına gözyaşı dökme hakkı elinden alındı. Bu da yetmedi. Ölenlerin acısını paylaşmak için taziyeye gidilir. Ama insanların bize başsağlığı dileme hakkı elinden alındı.”

‘İHTİYAR HEYETİ RAPORU OLSA BİR ŞEY YAPILIRDI’

Cemil Kırbayır’ın mezarını bulmak için yıllarca mücadele ettiklerini anlatan Mikail Kırbayır, 2011 yılında Meclis’te kurulan komisyonun Cemil Kırbayır’ın işkence ile yaşamına son verildiğini ortaya çıkardığını söyledi. Komisyonun bir rapor hazırladığını ama bu raporun bir iddianameye konu olmadığını anlatan Kırbayır, “Bir köy ihtiyar heyeti raporu olsa bir şey yapılırdı” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN SAVUNMASINDAN UTANDIM’

Cemil Kırbayır’ın ölümüyle ilgili AİHM’de açılan davada Türkiye “Berfo Ana öldü dava düşmeli” savunması yaptı. Bu savunmayı, “Utandım, ar sayıyorum kendime” sözleriyle eleştiren Mikail Kırbayır, “Davayı takip eden Berfo Kırbayır ölmüştür, bu nedenle düşürün” diyorlar, “Ben takip etmiyorsam, isteksizsem her cumartesi Galatasaray’da ne arıyorum” diye sordu.

37 yıldır işkencenin devam ettiğini, 12 Eylül zihniyetinin sürdüğünü belirten Mikail Kırbayır, konuşmasını “Demokrasi ve özgürlük için mahpusta direnenlere selam olsun. Hukukun üstünlüğü, adalet için yollara düşenlere bin selam olsun” sözleriyle tamamladı.

Tanıkların yaşadıklarını anlattığı bölümde gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren’in ablası da konuştu, “Eren ailesi olarak 37 yıldır aile olarak, 22 yıldır da diğer kayıp yakınlarıyla hak ve adalet arıyoruz” dedi.

SAÇILIK: ATLETLE ADALET MÜCADELESİ VERİRİM

“Yaşamda Adalet” paneli öncesi konuşan Veli Saçılık da “adaletsizliği yaşamış biri olarak karşınızdayım” dedi, cezaevinde kolunun koparıldığı operasyondan KHK ile ihraç edilmesine varan süreci anlattı.

“Adaletsizlik timsali olarak karşınıza çıktım, adalet için mücadele ediyorum” diyen Saçılık, “Ailemin ekmeği için, ülkemin onuru için, özgürlük, demokrasi için, atletle adalet mücadelesi ederim. Siz utanmazca takım elbiselerinizle gezin diyorum” şeklinde konuştu. (DUVAR)

Bu haber 1015 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()