Memur-Sen Hükümetin 0.5'lik Zammına Razı Oldu

Hükümetin 2018'in 6'şar aylık dilimleri için yaptığı yüzde 3.5+3.5'lik zam teklifini, "Bize göre masaya gelmesi gereken 4-5 puan daha var" diyerek geri çeviren Memur-Sen, teklifin yarım puan revize edilmesi üzerine imzayı attı. Anlaşmaya göre kamu görevlisi ve memur emeklisi, 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı içinse yüzde 3.5 zam alacak. 

22 Ağustos 2017 - 11:51

Hükümetle memur konfederasyonları arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinin son günü olan dün son anda anlaşma sağlandı. Çalışma Bakanı Julide Sarıeroğlu ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Çalışkan, bugün düzenlenen basın toplantısıyla toplu sözleşmeye imzaları attı. Buna göre 2018’de 6’şar aylık dilimler halinde kamu çalışanları ve emeklilerinin maaşlarına yüzde 4+3.5’lik zam yapılacak. 2019’da ise yüzde 4+5’lik dilimler halinde ücret artışına gidilecek.

Hükümet dün sunduğu son teklifte 2018 için yüzde 3.5+3.5, 2019’da yüzde 4+5 zam önermişti. Teklifin, yüzde 10 civarında olan enflasyon oranın altında kalması tepkilere neden oldu.

MAAŞLARI AÇIKLADI

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Zam konusunda mutabakata vardık. En düşük memur maaşı aile yardımı dahil 2018’in ikinci yarısında 2 bin 929 liraya yükselecek. 2019’un ikinci yarısında 3 bin 198 liraya yükselecek. Emeklilerle ilgili de artışlar söz konusu. En düşük memur emeklisi 2018’in ilk yarısında bin 945 liraya yükselecek. Maaş artışları kamu mali dengesini gözetmeyi temel alan bir anlayışla gerçekleştirildi.”

MEMUR-SEN ‘4-5 PUAN DAHA VAR’ DEMİŞTİ…

Dünkü toplantıda, yetkili konfederasyon olan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bakan Sarıeroğlu’nun teklifi sunmasının ardından söz alarak, “Bu teklif elimize kalemi veriyor ama içine mürekkep koymuyor. Adaletin kapısını aralıyor ama kalkınmanın kapısını aralamıyor. Müzakereye uygun ancak imzaya uygun değil” açıklamasında bulunmuştu. Yalçın, yapacakları toplantının ardından ise son yanıtlarını vereceklerini söylemişti.

Memur-Sen olarak saat 17.30’da yeniden kameraların karşısına geçen Yalçın, önlerinde toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlanması için 8 saat kaldığını ve bu 8 saatin Türkiye’yi rahatlatacak bir toplu sözleşme metni yazmak için yeterli olduğunu belirtmişti. Gelen son teklifin yeterli ve ikna edici bir rakam olmadığını söyleyen Yalçın, “Bize sunulan teklif, memuru enflasyona karşı korumaktan uzak. Bu teklifi imzalamaya yakın olmak gibi bir durumumuz yok. Bize göre masaya gelmesi gereken 4-5 puan daha var” ifadelerini kullanmıştı.
 
Ancak, görüşmelerin son günü olan dün akşam saatlerinde Memur-Sen teklifin yarım puan revize edilmesi üzerine imzayı atmaya karar verdi. Bugü saat 11.30’da düzenlenen basın toplantısıyla da Çalışma Bakanı Sarıeroğlu ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, toplu sözleşmeye imza attı.

Kaynak: Duvar
Bu haber 792 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()