Meme Kanseri Görülme Sıklığı Tüm Dünyada Artıyor

Ege’de “Uygulamalı Meme Kanseri Farkındalığı Semineri” verildi

25 Ekim 2017 - 11:02

Meme Kanseri Görülme Sıklığı Tüm Dünyada Artıyor

Ege’de  “Uygulamalı Meme Kanseri Farkındalığı Semineri” verildi

Ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında Ege Üniversitesi (EÜ) Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Uygulamalı Meme Kanseri Farkındalığı Semineri” gerçekleştirildi.

EÜ Muhiddin Erel Amfisi’nde düzenlenen semineri Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, Prof. Dr. Ayşenur Oktay ve Doç. Dr. Levent Yeniay verdi.

         Seminerde açılışında konuşan Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, meme kanserinin ne olduğunu, belirtilerini, kanserin nedenlerini ve nedenleri tetikleyen risk faktörleriyle bu riski azaltmanın yollarını anlattı. Prof. Dr. Haydaroğlu “Tamamen sağlıklı, ben kanser olmam diyen kadınlara seslenmek istiyorum. Olabilir çünkü sekiz kadından biri meme kanseri oluyor. Bu nedenle belirtileri tespit edip ona göre davranmak gerek. Unutmamalıyız ki erken teşhis hayat kurtarır. Meme kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser olup görülme sıklığı her yıl yüzde 1.5 artmaktadır. Meme kanseri ne kadar erken belirlenirse yaşam şansı o kadar çoktur. Tarama yöntemleriyle meme kanseri artık ölümcül olmaktan çıkmış kronik bir hastalık haline gelmiştir. Kadınların, 40 yaşından sonra iki yılda bir, 50 yaşından sonra her yıl mamografi çektirmeleri gerekir” dedi.

“KENDİ KENDİNİ MUAYENE YÖNTEMİ”

         Kanserden korunma yollarına da değinen Prof. Dr. Haydaroğlu dinleyicilere düzenli egzersiz yapılması, alkol kullanımının kısıtlanması ve gereksiz röntgen film çekilmemesi gerektiğini söyledi.

         Prof. Dr. Ayşenur Oktay ise, meme kanseriyle nasıl mücadele edileceğini, korunma yollarını, kanserin ağırlıklı olarak hangi ülkelerde görüldüğünü ve erken tanının önemini anlattı.Kanser olup olmadığının kontrol yollarının topluma anlatılmasının önemli olduğunu belirtenProf. Dr. Oktay,  “Bir görüntü hayatınızı kurtarabilir. Mamografi testiyle ortaya çıkacak erken dönem meme kanseri hücresi uygun tedaviyle yok edilebilir” dedi.

         Seminer kapsamında Doç. Dr. Levent Yeniay tarafından “Kendi Kendini Muayene Yöntemi” konulu doğal görünümlü, içine kitle yerleştirilmiş özel bir maket üstünde  uygulamalı eğitim verildi. Etkinlik müzik dinletisi ile sona erdi.

Bu haber 1797 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()