Meles ve Arap'tan 10 günde 20 bin ton atık çıkarıldı

ZSU, üç noktada drenaj işlemi yaparak Meles ve Arap derelerinde temizlik çalışması başlattı. 14 iş makinesi ve 16 kamyonla sürdürülen çalışmalarda, kısa süre içinde iki dereden, tabanda ve çıkış ağızlarında birikerek hem istenmeyen kokulara hem de suyun denize çıkışına engel olan toplam 20 bin 100 ton atık malzeme çıkarıldı.

05 Mayıs 2018 - 09:51

Arap Deresi’ndeki temizlik çalışmalarını bitiren ekipler, Meles’te de son aşamaya geldi. İZSU yetkilileri, dere yataklarının çöp kovası gibi kullanılmaması konusunda bir kez daha "hassasiyet çağrısı" yaptı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yağışlı kış mevsimi ve bahar aylarının ardından, yoğun yerleşim bölgelerinden geçen Meles ve Arap derelerinde temizlik çalışması başlattı. Her yıl olduğu gibi iki derede yapılan rutin temizlik çalışmaları, iki yıl önce gerçekleştirilen zemin iyileştirme çalışması nedeniyle kısa sürede aşama kaydetti. Yıl boyunca yağışlarla birlikte gelerek bu iki derenin tabanına ve çıkış ağızlarında biriken, hem istenmeyen kokulara hem de suyun denize çıkışına engel olan çöp ve malzemeler temizlendi. 

 

Arap Deresi bitti, Meles'de son aşama

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda öncelikle, ikisi Meles Deresi’nde, biri de Arap Deresi’nde olmak üzere toplam üç noktada drenaj işlemi yapılarak derelerdeki sular pompalar vasıtasıyla boşaltıldı.  Meles ve Arap derelerinin denize çıkış ağızlarında biriken 20 bin 100 ton malzeme çıkarıldı. Arap Deresi’ndeki temizlik çalışmaları bitirilirken, Meles’de de son aşamaya gelindi.   

Çalışmalar kapsamında,  dere tabanında biriken katı atık, çöp gibi malzemeler 14 adet iş makinesi (paletli ve lastikli ekskavatör, kazıcı yükleyici, traktör kepçe, bobcat) ile temizlenip 16 adet kamyonla da taşıma işlemi gerçekleştirildi. Bölgede hava sıcaklığına bağlı olarak tabanda biriken malzemelerden kaynaklanan kokuyu en aza indirebilmek için kireç döküldükten sonra malzemeler alandan uzaklaştırılıyor.  İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Nisan ayının son haftasında başlayan temizlik çalışmalarına ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Özellikle duyarsız vatandaşlar tarafından dere yataklarına atılan çöpler ve katı malzemeler, yağmur suları ile birlikte bu bölgede birikiyor. Her yıl olduğu gibi yağışlı mevsimin bitmesinin ardından Meles ve Arap derelerinin körfeze açıldığı noktaya kadar olan bölümde periyodik temizlik çalışması yapıyoruz.  Ne yazık ki. dere içine atılan her türlü evsel, tarımsal ve hayvansal atıkların organik içerikli malzemeler olması ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, dere güzergahı boyunca zaman zaman koku oluşuyor. Temizliğin ardından dere tabanından çıkan malzemenin uzaklaştırılması ile birlikte koku sorunu ortadan kalkacak”. 

Bu haber 1472 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()