MEB Müsteşarı'ndan 'Cihat' Savunması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, yeni müfredattaki 'cihat' dersi tartışmalarıyla ilgili soruyu yanıtlarken, 'Cihat okullarımızda imam hatiplerde okutulan zorunlu ders fıkıhta var, bir de diğer okullarda seçmeli olan temel dini bilgiler dersi içeriğinde de var' dedi.

09 Ağustos 2017 - 18:29

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, CNN Türk'te canlı yayına katılarak eğitim ile ilgili soruları yanıtladı. 

Yeni müfredattaki "cihat" dersi tartışmalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Tekin, "Cihat okullarımızda imam hatiplerde okutulan zorunlu ders fıkıhta var, bir de diğer okullarda seçmeli olan temel dini bilgiler dersi içeriğinde de var" diye konuştu.

MÜFREDATTA İKİ DERSTE CİHAT KONUSU VAR!

Müsteşar Tekin, yeni müfredat tartışmalarına da değindi. Tekin, yeni müfredat hakkında şunları söyledi:

"Bir bardak suda fırtına koparılıyor, altyapı bilinmeden tartışılıyor. Gereksiz tartışmalar yürütülüyor. Cihat şu anda dünyada, ülkemizde herkesin kullandığı, bildiği bir kavram. Okullarımızda terör örgütlerine teşkil edecek bir kavram olmadığını anlatacağız. Cihat dini bir literatür. Cihat programlarımızda iki derste var. İmam hatip liselerinde okutulan zorunlu fıkıh dersi. Fıkıhta olmayacaksa bu zaten bir eksiklik. Cihat okullarımızda zorunlu değil, seçmeli olan temel dini bilgiler dersi içeriğinde de var. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ise şu an taslak. Müfettişlerin denetim süreçleri var. Öğretmenler tarafından program dışında bir kavram kullanılırsa müfettişler devreye girecek."

Bu haber 1264 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()