Marsel Kazandı!

Türk tenisi adına muhteşem bir haftayı geride bırakan İzmir’de kentin en prestijli spor etkinliği olan TEB İzmir Cup’ı, dördüncü finalinde şanssızlığını kıran Marsel İlhan kazandı. Marsel, finalde Cem İlkel’i iki sette yendi.

25 Eylül 2016 - 19:10

ATP Challenger turu seviyesinde bir ilkin gerçekleştiği 2016 TEB İzmir Cup, tarihi bir finalle sona erdi. Daha önce üç kez final oynadığı İzmir’de bu yıl üç seribaşı tenisçiyi devirerek son maça adını yazdıran Marsel İlhan, bu kez gülmeyi başardı. 10 yıldır Türkiye’nin 1 numaralı tenisçisi olan İlhan, tarihi bir başarı elde eden 21 yaşındaki genç yıldız Cem İlkel ile karşılaştığı final maçından 6-2, 6-4 galip ayrıldı. 85 dakika süren final maçını yaklaşık 2000 İzmirli tenissever takip ederken, maçtaki uzun ralliler tribündekilere büyük heyecan yaşattı.

ATP sıralamasında haftaya 265 numarada başlayan Marsel İlhan, yaklaşık iki buçuk yıl sonra ilk profesyonel şampiyonluğunu alırken, ATP Challenger seviyesinde de dördüncü kez mutlu sona ulaştı. Şampiyonluk sonrasında Marsel’in yeni klasmanı 211 numara olacak.

Cem İlkel ise wild-card (özel davet) alarak girdiği ana tabloda çok büyük bir başarı elde edip Türkiye tenis tarihinde bu seviyede final oynayan ikinci erkek tenisçi olarak kayıtlara geçti. İlkel, yarın (26 Eylül Pazartesi) açıklanacak olan dünya sıralamasında 321’inciliğe yükselerek yeni bir kariyer rekoru kıracak.

Toplam ödül miktarı 64 bin euro olan turnuvanın tekler finalinin ardından yapılan ödül töreninde Marsel İlhan’a kupasını TTF Başkanı Cengiz Durmuş verdi. Cem İlkel ise ödülünü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Şube Müdürü Ahmet Toprak’tan aldı.

TTF Başkanı Durmuş, konuşmasında “Hafta başında iki oyuncumuz final oynayacak desek kimse inanmazdı. Ama bu büyük başarıyı kısa sürede önemli aşama kaydeden Cem ve gençlere örnek olan Marsel başardı. İkisini de tebrik ediyorum. Bu başarıda emeği geçenlere, sporcularımızın ailelerine, antrenör ve kulüplerine, tüm destekçilerimize, bakanlığımıza ve sponsorumuz TEB’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Marsel İlhan ise zor bir dönem geçirdiğini ancak hafta başında Cem ile şakalaştıkları olayın gerçek olduğunu ve finalde buluştuklarını söyledi. İlhan, “Burada hep iyi bir seyirci oluyor. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkürler. Seneye görüşmek üzere” dedi.

Cem İlkel ise “Turnuva boyunca buradaki özel seyirciyle çok güzel anlar yaşadık. Bu anları benimle paylaştığınız ve desteklediğiniz için çok teşekkürler. Kariyerimin en güzel maçlarını burada oynadım” sözleriyle seyirciden büyük alkış aldı.

Bu haber 664 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()