Las Vegas'ta Eğlence Merkezine Silahlı Saldırı

ABD’nin Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı gerçekleştirildi.

02 Ekim 2017 - 09:28 - Güncelleme: 02 Ekim 2017 - 12:37

ABD'nin Las Vegas kentinde gerçekleştirilen Route 91 Müzik Festivali'ne yönelik olarak silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu konserde bulunan 20 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Las Vegas Polis Departmanı tarafından yapılan açıklamada bir saldırganın etkisiz hâle getirildiği, "bölgede patlayıcı bulunduğu" yolundaki iddianın gerçek dışı olduğu kaydedildi. Saldırganın, 40 bin kişinin bulunduğu konser alanına, civarda bulunan bir otelin 32'nci katından ateş açtığı ifade edildi. 

NTV ABD Temsilcisi Hüseyin Günay, saldırıda en az 100 mermi kullanıldığı bilgisini paylaştı; Las Vegas Havalimanı'nda uçuşların durdurulduğunu aktardı. 

Olaya ait olduğu belirtilen ve sosyal medyada yayınlanan videoda ağır silahla seri şekilde ateş açıldığı duyuluyor.

Saldırgan etkisiz hâle getirildi

Las Vegas Polis Departmanı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı doğruladı. Saldırganın etkisiz hâle getirildiği ifade edilen açıklamada, bölgede patlayıcı bulunduğu yolundaki iddianın gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Tehdidin geçtiği konusunda son derece eminiz. Olayın terör saldırısı olup olmadığını bilmiyoruz. Yaralılar arasında 2 polis memuru da var ve birinin durumu kritik. Hayatını kaybeden polis memurları da var. Şu anda Las Vegas sakinlerinden kendilerini korumalarını istiyoruz. En azından böyle bir olay sonrasında insanların güvenlik önlemlerini arttırmalarında yarar var."

"Video paylaşmayın"

Las Vegas Polisi (LVMPD) resmi Twitter hesbından yaptığı açıklamada operasyonun sürdüğü, bu nedenle bölgeden video paylaşımı yapılmasının polis memurlarının hayatını riske atabileceği uyarısında bulundu. Açıklamada, konser alanında 40 bin kişi bulunduğu ve konser alanını gören bir otelin 32. katından kalabalığın üzerine ateş açıldığı belirtildi. 

Las Vegas Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu

Las Vegas havalimanına iniş yapacak ve buradan yapılacak uçuşların bir süreliğine durdurulduğu duyuruldu.

McCarran Uluslararası Havalimanı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "LASairport'a ve buradan yapılacak uçuşlar, Las Vegas Strip'teki silahlı saldırı olayının üzerine geçici süreliğine durduruldu" denildi.

Bu haber 769 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()