Kuşadası Fuarı Turizmcinin Yüzünü Güldürecek

Kuşadası turizmde atağa geçti. 21-24 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenecek Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı ile turizmin kalbi Kuşadası'nda atacak. Türkiye'nin dört bir yanından 300 marka fuara çıkarma yapacak. 3 bin 500 aşçı ise Ege'nin en güzel yemeklerini yapmak için ter dökecek.

06 Şubat 2018 - 09:43

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ilçenin çok büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, “Alaçatı bir ot festivali yapıyor, 30 bin ziyaretçi gittiğinde olay oluyor. Oysa biz,  sadece hava beş derece ısındığında 100 bin kişi ağırlıyoruz. Haftada neredeyse 10 ot festivaline eşdeğer etkinliğimiz oluyor. O yüzden turizmde umutsuzluğa yer yok. 2018 umudun olduğu yıl” dedi.



Fuarla ilgili dün Kuşadası İbramaki Sanat Galerisi'ndeki basın toplantısına Kaymakam Aksoy ile birlikte Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı (KODER)Tacettin Özden, TURSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Aydın, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak ve GL Platform Genel Müdürü Gül Ceyan katıldı.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, fuar için ilçedeki tüm kurum ve sektör temsilcilerinin güçbirliği oluşturduğuna dikkat çekti. Aksoy, erken rezervasyonların 2018 için umut vaad ettiğini belirterek, Kuşadası'nın büyük bir potansiyele sahip olduğunu bunun tanıtımla ortaya konması gerektiğini ifade etti. Aksoy, “Alaçatı'da ot festivali yapıldığında 30 bin kişi oraya gittiğinde olay oluyor. Aslında Kuşadası'nda hava 5 derece ısındığında sokağa çıkan insan sayısı 100 bini buluyor. Sadece yılbaşında 200 bin insan geliyor. Ancak bayramlarda Kuşadası'nın kalabalığını farkediyoruz. Çünkü o dönemlerde 500 bin kişi geldiğinde, şehir bunu farkediyor. Bunun nedeni ise Kuşadası altyapısının bu potansiyeli kaldırabilmesidir. Yani biz aslında haftada 10 tane, 20 tane ot festivali yapıyoruz ve o bakımdan kendi varlığımızı, gücümüzü bilerek ona göre projeler hazırlamalıyız. O yüzden turizmde umutsuzluğa yer yok. 2018 umudun olduğu yıl. İşte bu fuar da böyle bir projedir. Kuşadası'nın hem turizmde geldiği noktayı, hem ticareti hem de Ege'mizin mutfağını tanıtmak açısından çok önemli” dedi.


DESTEKLEME MÜJDESİ

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da turizmde 2015 yılı rakamlarına bu yıl ulaşacaklarını belirterek, EMİTT Fuarı'nda yaptıkları görüşmelerde müjdeli haberler aldıklarını söyledi. Başkan Kayalı,uçak ve kruvaziyer gemi ile turist getirenlere yolcu başına verilen desteklemelerin artırıldığını belirterek, “Henüz resmiyet kazanmasa da bu desteklemelerin uçak başına bin 500 ile 9 bin dolar, kruvaziyerde ise 25 ile 45 dolar arasında olacağı belirtildi” dedi. Kuşadası'nın turizmde uluslararası “kültüre” sahip olduğunu, krizleri aşma becerisinin yüksek olduğunu söyleyen Kayalı, Kaymakam Aksoy'un söylediği gibi umutsuzluğa yer olmadığını belirterek, Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuarın kış döneminde büyük haraketliliğe neden olacağını ifade etti. Kayalı, “Fuarımızda yarışmalarımız olacak ve turizm merkezi olan şehirlerimizin belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenecek toplantıda 'sürdürülebilir turizmi' konuşacağız. Bu fuar hem sektörümüze yol haritası sunacak hem de turizmde yeni işbirliklerine ev sahipliği yapacak” diye konuştu.


DOLU DOLU FUAR
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, 4 gün sürecek fuarın “dolu dolu”geçeceğini belirtti. Ceylan, “Geçen yıl 220 markanın katıldığı fuarımızda bu yıl 300 marka yer alacak ve 15 bin profesyonel ziyaretçi bekliyoruz. Çanakkale'den Antalya'ya kadar olan tüm turizm merkezlerimizin önde gelen profesyonellerini ağırlayacağız. Bu fuar da hem ticaret hem lezzet olacak. Düzenlenecek seminerle de sürdürülebilir turizmin nasıl olması gerektiğinin esasları belirlenecek. Türkiye'de turizmin ilk başladığı yer olan Kuşadası yine ilkleri belirleyecek” dedi.

3500 AŞÇI GELİYOR
Kuşadası Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak ise fuar kapsamında düzenlenecek yarışmaların büyük rekabete sahne olacağını belirterek, 3 bin 500 aşçının ter dökeceğini söyledi. Apak, “10 ülkenin önde gelen aşçısı jüri olarak fuarımıza katılacak. Ege'nin en güzel yemeklerini yapan şefi seçilecek” dedi. KODER Başkanı Özden ise fuarın aynı zamanda ilçe esnafına da fayda sağladığına dikkat çekerek, 2018 yılından umutlu olduklarını söyledi. Özden, turizmcilere de seslenerek, “Aşırı fiyat kırmayın, hizmeti esirgemeyin, Türkiye'ye geleni mutsuz göndermeyin. Unutmayın krizler gelip geçicidir” dedi. TURSAB Kuşadası BYK Başkanı Aydın da Kuşadası'nın fuar için “aile” gibi yaklaşımla güçbirliği yaptığını belirterek, “Gelin bu ailenin heyecanına ortak olun” diye konuştu.

Bu haber 1386 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()