Kurbanlık Fiyatları El Yakıyor

Bayram yaklaşıyor. Kurbanlık telaşı da başladı. Marketlerde evlere teslim kurbanlıklarınız hazır. Küçükbaş kurbanlık fiyatları marketlere göre değişse de 950 liradan başlıyor ve 1190 liraya kadar çıkıyor. Büyükbaş kurbanlığın hisse fiyatı ise 1295 lira

13 Ağustos 2017 - 11:22

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hem küçükbaş hem de büyükbaş kurban fiyatları da belli olmaya başladı. Posta'dan Gülten Uğurlu'nun haberine göre; küçükbaş kurbanlıklar 750-950 lira arasında fiyatlarla pazarlarda yerini alırken, bazı marketler de kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Marketten kurban almak isteyenlerin en az 950 TL’yi gözden çıkarması gerekiyor.
 
KOÇ 1155 TL

Migros’ta 12 kilogramlık koç 995 TL’den satışa çıkarken, 16 kilogramlık koçun fiyatı ise 1155 TL’yi buluyor. 21 kilogramlık büyükbaşın hisse fiyatı da 1295 TL’den satılıyor. Money Bonus Kart ile alışverişe anında 75 TL indirim uygulanacak. Kurban siparişi, Migros mağazalarından, 4441044 müşteri hizmetleri hattından veya www.sanalmarket.com.tr üzerinden verilebiliyor.
 
9 TAKSİT İMKANI

Kipa’da 12 kilogramlık kurbanlık Karaman ırkı koç 995 TL, 16 kilogramlık Karaman ırkı koç ise 1155 TL’ye satılıyor. 21 kilogram büyükbaş kurbanlık hisse fiyatı 1295 TL’den satışa sunuluyor. Market, kurbanlık alışverişini Money Bonus kredi kartı ile yapan müşterilerine, 75 TL indirim uyguluyor. Tüm kurbanlık alımlarında ise 9 taksitli ödeme fırsatı var.
 
BÜYÜKBAŞ 1190 TL

CarrefourSA’da küçükbaş Karaman paketi 990 TL, küçükbaş Kıvırcık paketi 1090 TL, küçükbaş keçi kurban paketi de 950 TL olarak belirlendi. 18 kilogramlık büyükbaş kurbanlık hisse fiyatı ise 1190 TL. Market, Axess kart ile alışverişte 80-100 lira indirim, 1 ay erteleme ve 9 ay taksit fırsatı sunuyor. Sipariş, markete veya www.carrefoursa.com adresinden verilebiliyor.
 
KIZILAY'DA 735 LİRA

Kızılay, bu yıl için kurban fiyatını 735 lira olarak belirledi. Kurum, yurtdışı kurban fiyatını da 500 lira olarak açıkladı. İsteyen kurbanını Kızılay’a bağışlayabilir. Ya da tercih eden anlaştığı marketten kurbanının, Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma Vakfı, Bedensel Engellilerle Dayanışma Deneği, Omurilik Felçlileri Derneği ve Koruncuk Vakfı’na bağışlamasını isteyebilir.
 
YERLİ BESİ, HELAL KESİM

A101’de 14-16 kilogramlık kemikli Karaman koç 995 TL’den satılırken, 18-22 kilogram büyükbaş kurbanlık hisse fiyatı ise 1095 lira. Kredi kartı ile alışverişe 9 taksit ödeme imkanı sunan market, kurbanlık olarak tamamen yerli besi hayvanları seçiyor. Helal kesim yapan marketin 81 ilde 6850 mağazası var.
 
NOTER HUZURUNDA KESİLİYOR

Veteriner hekimlerce canlı muayenesi yapılan ve resmi kurum sağlık raporları alınan kurbanlıklar, Noter huzurunda, din görevlileri eşliğinde ve İslami koşullara uygun olarak kesiliyor. Kesimlerin hemen ardından, vekalet verilen kişiye SMS ile bilgisi gönderiliyor. Kesim, bayramın ilk üç günü yapılıyor. Koliler, kişiye özel etiketlenerek soğuk hava dolaplarında saklanıyor.
 
KIYMA YAPMAK ÜCRETSİZ

Müşteri, kurban kolisini marketten alabildiği gibi isterse adresine de teslim edilebiliyor. Adrese teslim kurban siparişi için 15 TL gönderim ücreti uygulanıyor. Ayrıca, kurbanlarını mağazalardan teslim almak isteyen müşterilere dana için; kıyma, kuşbaşı ve parça et, koç için de kemikli olarak istenilen sayıda parçalama ek hizmeti sunulabiliyor.
 
HAYVAN SIKINTISI OLMAYACAK

Türkiye’de kurbanlık şartlarına uygun 1 milyon 150 bin büyükbaş ve 4 milyon küçükbaş bulunuyor. Bunları 117 ruhsatlı hayvan pazarı ve 18 hayvan borsası olmak üzere, toplam 135 ruhsatlı hayvan satış noktasından satın almak mümkün. Geçen yıl Kurban Bayramı’nda 920 bin büyükbaş, 2 milyon 950 bin küçükbaş kesimi gerçekleşti.

Bu haber 1165 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()