KÜLTÜRPARK PROJESİNE ÇEVRECİ GENÇLERDEN DESTEK GELDİ

İzmir Kültürpark’taki fuar alanının taşınması üzerine tartışma konusu haline gelen parktaki yeşil alan ve bitki dokusunun ne olacağı konusunda araştırmalar yapmaya karar veren İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi “Çevrenin Genç Sözcüleri” öğrencileri; alandaki yeşil dokunun korunarak geliştirilmesi hedefi doğrultusunda; belediye ve üniversite işbirliği ile başlatılan ''Kültürpark Alanındaki Materyallerin Tanımlanması, Korunması, Sürdürülebilirlik Açısından Önerilerin Hazırlanması Ortak Projesi

10 Ekim 2017 - 09:45

KÜLTÜRPARK PROJESİNE ÇEVRECİ GENÇLERDEN DESTEK GELDİ

 

İzmir Kültürpark’taki fuar alanının taşınması üzerine tartışma konusu haline gelen parktaki yeşil alan ve bitki dokusunun ne olacağı konusunda araştırmalar yapmaya karar veren İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi “Çevrenin Genç Sözcüleri” öğrencileri; alandaki yeşil dokunun korunarak geliştirilmesi hedefi doğrultusunda; belediye ve üniversite işbirliği ile başlatılan ''Kültürpark Alanındaki Materyallerin Tanımlanması, Korunması, Sürdürülebilirlik Açısından Önerilerin Hazırlanması Ortak Projesi''ne gönüllü olarak destek verdi.

Proje kapsamında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği yapılarak Kültürpark’taki bitki varlığı detaylı bir şekilde incelendi; bitkisel materyaller tanımlandı, bitki rölevesi çıkarıldı. Çalışmalarda Kültürpark'taki 7724 adet ağaç ve bitki sisteme kaydedilirken, karantina zararlısı barındıran ve diğer ağaçlar için de tehlike arz eden 42 ağacın kaldırılması, rehabilitasyon amacıyla 633 adet yeni ağacın daha dikilmesi öngörüldü. Ayrıca; alandaki bitkisel materyalin hastalık ve zararlılardan etkilenme durumu, diğer bitkisel materyallerle etkileşimi gibi olguları değerlendirerek bitkilerin ömürlerinin uzatılması, sürdürülebilirliğinin sağlanması yönünde çalışmalar yapılması gereği de proje kapsamında dile getirilen öneriler arasındaydı. Projeye destek veren öğrenciler, ''Kültürpark, İzmir için ekosistemin önemli bir parçası. Bu mekân kaybedilmemeli. Fuarın buradan kalkması ve Gaziemir’deki yeni fuar alanına taşınması Kültürpark’taki mevcut yeşil alan için iyi oldu. Gelecek süreçlerde yeni bitkiler, yeni tasarımlarla bitki örtüsü daha da zenginleştirilebilir ama bu alanda gerçekten çok ciddi tehlike arz eden ağaçlar var. Biz, bitkiler için daha sağlıklı bir ortam sağlamak istiyoruz.” sözleriyle projelerini anlatıyorlar.

“Uluslararası Çevrenin Genç Sözcüleri” (Young Reporters for the Environment) programı kapsamında gerçekleştirdikleri “Kültürpark için Yeşil Seferberlik” adlı bu projeleri ile katıldıkları yarışmada ulusal birincilik kazanan İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Çevrenin Genç Sözcüleri kulübünün öğrencileri 9-15 Eylül 2017 tarihleri arasında Kanada’nın Vancouver kentinde gerçekleşen Dünya Çevre Eğitimi Konferansı’na davet edilerek projelerini ve deneyimlerini sunma fırsatı elde ettiler. Yaptıkları sunum dışında, gönüllü çalışmalar yapan gençler, atölye çalışmalar yanında diğer oturumlara katılarak izlenimlerini günlük raporlar haline getirdiler. Bu raporlar YRE international web sayfasında yayımlandı.

 

 

Bu haber 2068 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()