Küçük ressamdan ikinci sergi

Karşıyakalı küçük ressam Mehmet Eren Efeler, henüz 7.5 yaşında ikinci kişisel resim sergisini açtı. Çarşı Kültür Merkezi’nde, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da katılımıyla açılışı yapılan sergi, 30 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

27 Nisan 2016 - 09:51

Sanat dünyasındaki yolculuğuna 6 yaşında açtığı ilk kişisel resim sergisiyle başlayan Mehmet Eren Efeler, Karşıyaka Belediyesi’nin destekleriyle ikinci sergisini de beğeniye sundu. Çarşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Çocuk Gözüyle Kıtalar” başlıklı serginin açılış kurdelesini Mehmet Eren, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Demir birlikte kesti. İlkokul ikinci sınıf öğrencisi olan 7.5 yaşındaki küçük ressam, sanatseverleri kıtalar arası yolculuğa çıkaran eserleriyle büyük beğeni kazandı.

BİR YLLIK HAZIRLIK

Tezhip ve minyatür sanatçısı Seçil Sever’in oğlu olan Mehmet Eren Efeler, bir yılı aşkın sürede hazırlandığı sergisini şöyle anlattı: “İlk sergimden sonra; hem coğrafyaya hem de doğaya ve hayvanlara olan ilgimi yansıtabileceğim bir konuda çalışmak istedim. Annemin de desteğiyle her kıtaya özgü bitki ve hayvanları tek tek araştırarak resimlerini yaptım. Sergide pastel ve sulu boya tekniği ile hazırladığım 38 resmim var. İkinci kez sergi açtığım için çok mutlu ve heyecanlıyım. Gelecekte bu alanda eğitim almak ve iyi bir ressam olmak istiyorum.”

“HERKESİ BEKLİYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise “Bu açılış, bizler için diğer törenlerden çok daha ayrı bir öneme sahip. Küçük bir çocuğun istediği, doğru yönlendirildiği ve eğitildiği takdirde neler başarabileceğine bir kez daha şahit olduk. Daha iyi bir dünya ve sağlıklı nesiller için çocuklarımıza temelden sanat sevgisini aşılamanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda güzel bir örnek olan Mehmet Eren’i ve ailesini yürekten kutluyorum. Ev sahipliğini yapmaktan mutluluk duyduğumuz bu özel sergiye herkesi bekliyoruz” dedi. Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü’nün de üyesi olan Mehmet Eren Efeler’in sergisi, 30 Nisan Cumartesi günü saat 15.30’a kadar açık kalacak. 

 

Bu haber 1377 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğ süt fiyatlarına zam
Çiğ süt fiyatlarına zam
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()