Krem Karamel Yapmak İster misiniz?

Krem karamel nasıl yapılır?

12 Mayıs 2018 - 14:27

Krem karamel, süt, yumurta, şekerden yapılan bir tatlı olduğundan şeker içeriği oldukça yüksektir ve diyabetlilerin uzak durması tavsiye edilir . 

İşte krem karamelin tarifi ve kalori miktarı:

Krem Karamel için Gerekli Malzemeler

– 8 adet yumurta 

– ½ su bardağı toz şeker

– 1 lt süt

– 1 paket vanilya

– 8 adet krem karamel kabı (veya 20 cm çapında fırında dayanıklı derin cam kase)

KARAMEL İÇİN

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

– Karameli yapmak için; 1 su bardağı toz şekeri ve suyu büyük bir çelik cezveye (dibi kalın olmalı) koyup kısık ateşte, arada sırada karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirin. Şeker tamamen eriyince sulanır ve hemen rengi sararıp kahverengiye dönüşür. İşte tam bu sırada karameli ocaktan hemen alın.

– Karamelize olan şekeri tek kişilik krem karamel kaplarına ya da orta boy cam kaseye aktarın. Kapları sallayarak karamelize olmuş şeker donmadan kapların dibine ve kenarlarına bulaşmasını sağlayın. Büyük kase kullanacaksanız karamelin hepsini kaseye boşaltıp kaseyi sallayarak karamelin kasenin iç çeperlerine bulaşmasını sağlayın.

– Diğer taraftan, süt ve toz şekeri derin bir kapta, şeker eriyinceye kadar tel çırpıcı veya mikserle 2 dakika çırpın. Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve vanilyayı ekleyip tel çırpıcı veya mikserin yüksek devriyle 1-2 dakika kadar çırpın. Sütlü karışımı küçük kaplara ya da büyük kalıba ağız kısmında 1 parmak boşluk kalacak şekilde aktarın. Fırın tepsisinin yarıdan fazlasını sıcak suyla doldurun ve kalıpları bu suyun içine oturtun.

– Krem karamelleri 165 dereceye ayarladığınız fırında en az 2 saat pişirin. Piştiğini anlamak için içlerine kürdan batırın. Eğer kürdan temiz çıkarsa karameller pişmiş demektir. Kalıplarını fırından çıkarıp soğumalarını bekledikten sonra buzdolabında en az 1 gece bekletin. Servise sunarken ince bir bıçağın ucuyla kenarlarını kalıptan ayırın ve kalıbı tabağa ters çevirin.

Bir porsiyon krem karamel yaklaşık 300 kcal’dir

.

Kaynak: www.sozcu.com.tr
Bu haber 7557 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()