Koç Holding'in Kârı Beklentileri Katladı

Koç Holding yılın ikinci çeyreğinde kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54'lük artışla 1.4 milyar dolara yükseltti.

18 Ağustos 2017 - 11:24

Bu artışta, TÜPRAŞ hisselerinde beklentilerin üzerideki yükseliş önemli rol oynadı. Sabancı Holding de yılın ikinci çeyreğinde 790 milyon lira kâr açıkladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen aylarda yaptığı açıklamada, OHAL'in işadamlarını da korumak için olduğunu söylemiş ve "Grev tehdidi olan yere OHAL'den istifade izin vermiyoruz" demişti.

Koç Holding 2017’nin ilk 6 ayında kârına kâr kattı. Holdingin ikinci çeyrek net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54.4 artarak 1 milyar 420 milyon liraya yükseldi.

Holding bu rakamlarla, ortalama piyasa beklentisi olan 910 milyon liranın oldukça üzerine çıktı.

Bu sabah KAP’a gönderilen ikinci çeyrek sonuçlarına göre Koç Holding’in toplam hasılatı da yüzde 36 artışla 23 milyar 200 milyon liraya ulaştı.

Bu veriler, yıllık yüzde 120’lik bir kâr oranına işaret ediyor.

Holdingin yüksek kâr oranına en büyük katkıyı ise TÜPRAŞ sağladı. TÜPRAŞ yılın ikinci çeyreğinde 1,457 milyon TL net kâr açıklamıştı.

Koç aile üyeleri 1 Haziran itibariyle holdingde hisse başına 15.87 TL’den 107 milyon adet (yüzde 4.22) hisse satışı yapmıştı. Bu satışla birlikte Koç ailesinin hisse oranı yüzde 64.29 seviyesine gerilerken, şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 26.46 seviyesine yükselmişti.

Bu haber 1038 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()