Kilolar gitti; sağlığı geri geldi

İzmirli genç avukat Çağrı Altınışık, diyetisyen kontrolünde 4 ayda 20 kilo verdi.

15 Nisan 2016 - 10:48

Gözde İzmir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çolak gözetiminde kısa bir sürede 95 kilodan 75 kiloya düşen Çağrı Altınışık, kilo vermesiyle birlikte hayat kalitesinin iyi yönde tamamen değiştiğini söyledi.

Sadece dengeli beslenerek ve düzenli hareket ederek 4 ay gibi kısa bir sürede 20 kilo verdiğine değinen Altınışık, “Kilo vermeden önce sabahları halsiz bir şekilde uyanıyor ve halsizliğim gün boyu devam ediyordu. Düzensiz ve hırıltılı bir şekilde nefes alıyordum. Merdiven ve yokuş çıkarken zorlanıyordum. Kilo vermemle birlikte halsizlik sorunum tamamen ortadan kalktı. Sabahları çok daha dinç ve kolay uyanmaya başladım. Merdiven ve yokuş çıkışım artık çok daha kolay. Nefes alışım düzeldi. Hatta bu çevremdekilerin de dikkatini çekti” diye konuştu.

AÇ KALMADAN KİLO VERDİ

İlk üç ay boyunca Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çolak'ın verdiği diyet programının yanında günlük düzenli yürüyüşler yaptığını, son bir aydır da spora başladığını aktaran Çağrı Altınışık, “İlk başta diyet denince aklıma aç kalmak geliyordu. Fakat diyet yapmanın aç kalmak olmadığını gördüm. Diyet öncesinde günde 2 öğün ama büyük porsiyonlarla yemek yiyordum. Diyetle birlikte 3 ana ve 2 ara öğün yemeye başladım. Daha sık ve küçük porsiyonlar tüketmeye başladım. Bu da vücudumu yormadan doymamı sağladı. Sonuçta da, hem aç kalmadım, hem de kilo verdim” ifadesini kullandı.

SAĞLIKLI BESLENME ÇOK ÖNEMLİ

Uyguladıkları diyet programıyla ilgili bilgi veren Gözde İzmir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çolak, Çağrı Altınışık'ın hastanelerine ilk geldiğinde trigliserit ve kolesterol değerlerinin idealin normalin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Kolesterol değerleri yüksek bireylerde, hareket halinde nefes alıp vermenin oldukça zor olduğunu belirten Çolak, “Bu hastalarımız sürekli tıkanma ve hızlı yorulma yaşarlar. Program sonunda kolesterol değerleri normal seviyeye indi ve hareketleri rahatladı” dedi.

Çağrı Altınışık'ın verdiği 20 kilonun 17'sinin yağ olduğunu hatırlatan Çolak, çok güzel bir sonuç aldıklarını dile getirdi.

İlk olarak sağlıklı beslenme ana planı doğrultusunda bir diyet programı hazırladıklarını kaydeden Hülya Çolak, programa sadık kalmalarının sonucunu ise zaman içinde aldıklarını anlattı.

Kilo vermede en önemli şartının sağlıklı beslenme olduğunun altını çizen Çolak, “Biz kilo vermek isteyenlere kesinlikle şok diyetler tavsiye etmiyoruz. İnternetten gördükleri ve çevrelerinden duydukları diyetleri uygulamamaları konusunda kendilerini uyarıyoruz. Hızla verilen kilolar mutlaka bir sağlık sorunu olarak insanlara döner. İnsanlar vücutlarındaki fazla yağı vermek isterken şok diyetler sonucunda yağ yerine su ve kas kaybederler. Bu da bizim istediğimiz bir sonuç değildir. Ardından kaybedilen kas ve suyun yerini ise fazla kilolar alır” uyarısında bulundu.

ARA MOLALAR VERDİK

Beslenme düzenini oluştururken ara ara verilen molaların da çok önemli olduğuna dikkat çeken Çolak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Danışanlarıma diyet süresince, özel günlerinde ya da dinlenmek istediği zamanlarda mutlaka küçük aralar ve özel programlar planlıyorum. Bu küçük aralar, danışanlarımın motivasyonunu yükselterek bıkkınlık duygusundan uzak tutuyor. Ayrıca danışanlarımla 7/24 iletişimde olmamız, kendilerini daha güvende hissetmeleri açısından etkili oluyor”

Bu haber 1111 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()