KESK' ten Küçükpark' ta Oturma Eylemi

KESK İzmir Şubeler Platformu’ nun çağrısı ile OHAL ve KHK’lere karşı Bornova Küçükpark' ta oturma eylemi düzenlendi.

18 Aralık 2017 - 01:29

Sendika.org' un haberine göre 

Bornova Küçükpark’ta gerçekleşen eylemde kamu emekçileri “İhraçlarınıza, Açığa Almalarınıza, Sürgün ve Cezalarınıza Teslim Olmayacağız” pankartı açtı. “Nuriye ve Semih Onurumuzdur”, “KHK’ler Gidecek Biz Kalacağız”, “Yaşamı Savunuyoruz İşimizi Geri İstiyoruz” yazan dövizler taşıdılar.

Oturma eylemi, Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal’ın açıklamasıyla başladı. Ödemiş’te öğrencisi tarafından öldürülen Ayhan öğretmeni anan Vardal, şiddetin eğitim sisteminden kaynaklandığını söyledi.

Daha Eğitim-Sen 4 No’lu Şube Başkanı İsmail Hakkı Şimşek insan hakları ihlallerine dikkat çekerek şunları söyledi:

KHK’ler ile hukuksuz bir şekilde 100 bini aşkın kamu emekçisi savunmaları bile alınmadan işten atılmış, hiçbir yerde çalışma hakkı tanınmamış, sosyal haklarına ve mülklerine el koyulmuş, keyfi olarak gözaltına alınmış, tutuklanmış, işkence görmüş, her türlü hukuki koruma ve savunma haklarından yoksun bırakılarak, İnsan Hakları Evrensel bildirgesine konu olan pek çok konuda ciddi mağduriyetler yaşanmıştır.

Valiliğin yasağına tepki

23 Aralık’ta “OHAL değil Demokrasi İstiyoruz” sloganıyla TMMOB, TTB, DİSK ile ortak yapacakları mitingin valilik tarafından yasaklanmasına da tepki gösteren İsmail Hakkı Şimşek, “Bizleri ipotek altına almaya çalışan bu adaletsiz düzene karşı geçmişten, mücadele birikimimizden aldığımız güçle OHAL ve KHK rejimine karşı mücadeleyi yükselteceğiz. Giderek içine sürüklendiğimiz bu karanlık girdaptan kurtulmak için OHAL ve KHK rejimine derhal son verilmelidir” dedi.

Antidemokratik kararlara karşı kamu emekçilerinin boyun eğmeyeceğini de ifade eden Şimşek “Taleplerimiz karşılanana kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. İhraç edilen, açığa alınan tüm üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar dayanışmayı daha da büyüterek mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz” dedi.

Bu haber 1329 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()