Karaciğer Yağlanması İle Nasıl Mücadele Edilir?

Karaciğer yağlanması sağlık açısından hayati riskler doğurabilecek bir bir hastalıktır. Geç teşhis edilmesi siroza neden olabilir.

10 Aralık 2017 - 23:08

Karaciğer yağlanması sağlık açısından hayati riskler doğurabilecek bir bir hastalıktır. Geç teşhis edilmesi siroza neden olabilir. 

Alkol, sigara, fazla kilolar, şeker hastalığı, dengesiz beslenme gibi etmenler karaciğer yağlanmasını tetikleyen unsurlardır. 

Her hastalıkta olduğu gibi erken teşhis tedaviyi kolaylaştırır. 

Belli başlı belirtileri şöyle sıralanabilir: Sürekli yorgunluk, Kilo kaybı, dikkat dağınıklığı, sürekli yorgunluk hissi, karının belli bölgelerinde ağrı, boyun veya koltuk altında deri rengi değişmesi, sıvı retansiyonu, kas kaybı, İç kanama, cildin ve gözlerin sararması...

Doktorun koyacağı teşhis sonucu başlayan tedavi sürecinde ağrıları fazla olursa ağrı kesiciler ile doktorunuz size destek olabilir. 

Doktorunuza danışarak tedavi sürecinize destek olabilecek bazı önerilerimizi sizinle paylaşmak istiyoruz:

Limonlu su: Yarım limon sıktığınız bir bardak suyu günde üç defa için. 

Elma sirkesi: Ilık bir bardak suya sirkeyi ekleyip yemeklerden önce kullanabilirsiniz. Bir ay boyunca bu kürün yapılması önerilir. 

Karahindiba: Çayını demleyebileceğiniz gibi yemeklere de ilava edebilirsiniz. Ancak hamilelerin ve şeker hastalarının bundan uzak durmaları gerekiyor.

Papatya: Kurutulmuş papatya tohumlarını kullanabilirsiniz. Bu tohumları ezdikten sonra limon suyu ile karıştırıp günde iki defa alın. 

Ya da günde bir defa papatya yiyebilirsiniz. 

Yeşil çay: Günde 3-5 fincan içebilirsiniz.

Kahve: Bir kaç fincan şekersiz kahve...

Bütün önerilerimiz için öncelikle doktornuza danışın.

Bu haber 1816 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()