Karabağlar'da Yeni Sezonu Törenle Açtılar

Karabağlar'da bulunan amatör spor kulupleri 2016-2017 futbol sezonunda törenle açılış gerçekleştirdi.

28 Ağustos 2016 - 11:50

Karabağlar Amatör Spor Kulüpleri düzenlenen törenle 2016-2017 futbol sezonunu açtı. Açılışta konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar'da spor alanlarına büyük ihtiyaç olduğunu belirterek, Uzundere'de yapılacak olan gençlik merkezinin de İzmir'de örnek spor tesislerinden birisi olacağını söyledi. Programda Karabağlar'daki 17 amatör spor kulübü aynı anda sezon açılışı gerçekleştirirken, ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik de anlamlı mesajlar verildi.

Karabağlar, İBB Yeşilyurt Futbol Sahası'nda gerçekleşen amatör spor kulüplerinin sezon açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun yanı sıra, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri(ASKF) Başkan Vekili İsmail Karabulut, Türkiye Futbol Antranörleri Derneği(TUFAD) Başkanı Dr. Şaban Acarbay, Karabağlar Amatör Futbol Kulüpleri Derneği Başkanı Atilla Güncü, Karabağlar Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Bülent Sözüpek, Karabağlar Belediyesi meclis üyeleri ile kulüp başkanları katıldı.

Başarı için koordineli çalışmak şart
Amatör spor kulüplerinin geçiş töreninin ardından bir konuşma yapan Karabağlar Amatör Futbol Kulüpleri Derneği Başkanı Atilla Güncü, yapacakları herşeyi Karabağlarlı gençler için yapmaya çalıştıklarını belirterek, Karabağlar'da fiziki ve sosyal olarak sağlıklı genç bir nesili yetiştirirken, Karabağlar Belediyesi ve Kaymakamlığı'yla koordineli çalışarak, projeler üreterek amacımıza ulaşabileceğimize inanıyorum. dedi.

İzmir'de örnek olacak
ASKF Başkan Vekili İsmail Karabulut ve TUFAD Başkanı Dr. Şaban Acarbay'ın konuşmalarından sonra kürsüde yerini alan Başkan Muhittin Selvitopu, sporun ülke geleceği için çok önemli olduğunu, sporla birlikte gençlerin kültürle, sanatla, bilimle donanımlı olarak yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, Bunların birisi eksik olursa, bir tarafımız sağlıklı olmaz. O nedenle Karabağlar Belediyesi olarak biz de bu alanlarda ki eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Karabağlar'ın her şeye ihtiyacı var. Özellikle spor alanlarına ihtiyacı var. Gençlerimizin, çocuklarımızın ve tüm toplumun spor yapacağı mekanlarının mutlaka olması lazım. Bu bakışla da Karabağlar Belediyesi'nin bu dönem içerisinde ki en önemli ve en maliyetli projesi Uzundere Gençlik Merkezi Projesi olacak. Eylül ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilecek. 32 dönümlük bir alanda, 2 kapalı salon, yarı olimpik yüzme havuzu, tenis, basketbol, voleybol ve 2 bin kişi kapasiteli futbol sahası bir kompleksi gerçekleştireceği. Ne pahasına olursa olsun, özellikle dönem içerisinde Karabağlar'ın hizmetine sunacağız. Çünkü, Karabağlar'ın, spor kulüplerimizin, gençlerimizin buna ihtiyacı var ve İzmir'de örnek spor tesislerinden bir tanesi olacak ve İzmir'de buz pateninin altyapısını oluşturacak bir buz paten pistini de orada gerçekleştireceğiz. dedi.

Bir ülkenin geleceğinin iyi yetiştirilmiş nitelikli insanlara bağlı olduğunu belirten Selvitopu, ülkemizin zor günlerden geçtiğini, bu zor günlerin bilimle, kültürle ve dayanışma ile atlatılabileceğini söyledi. Başkan Selvitopu önümüzdeki dönem içerisinde Karabağlar'da kültür merkezleri, spor tesislerini açılacağını, Karabağlar halkının kültüre, sanata doyacağını ve spor yapma imkanı bulacağını ifade etti.

Hizmette siyaset yok
Karabağlar'da merkezi hükümetin de valilik ve kaymakamlık aracılığıyla yaptığı yatırımlar olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, Biz de bu toplum için, halk için ne gerekiyorsa elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Kaymakamlığımızdan destek alıyoruz, kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Hizmette siyaset yok. Ben göreve geldiğimde şunu söyledim, seçimden sonra rozetimizi çıkardık. 5 yıl Karabağlar'da yaşayan insanlara hiç bir ayrım gözetmeden, kimseyi ötekileştirmeden hizmete var gücümüzle devam edeceğiz, çünkü burada yaşayan tüm insanlarımız bizim insanlarımız, şu inançtan olur, şu etnik kökenden olur, şu siyasi görüşten olur, bunların hiçbir önemi yok. Bizim gidecek başka bir ülkemiz yok, tek bir ülkemiz var. Bu vatan bizim, bunu ayakta tutacak olanda bizleriz. Gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, ne kadar donanımlı yetiştirirsek geleceğe güvenle bakar, daha dinamik, sağlıklı bir toplum yaratmış oluruz. diye konuştu.

Kulüpler birliğine ve gençlere teşekkür eden Selvitopu, spor kulüplerine geçmiş yıllarda olduğu gibi maddi ve manevi desteğin devam edeceğini belirterek, kulüplere bu yıl da halı sahaların kullanımı, spor malzemesi desteğinin yanı sıra maddi desteğin de yapılacağının müjdesini verdi.

Birlik ve beraberliği çok ihtiyacımız var
Törende konuşan Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise , gençlerin spor yapacağı tesisler konusunda sıkıntıların olduğunu belirterek, Bu konuda belediyemizin ciddi bir yatırımı olacak, ayrıca gerek milletvekillerimiz nezdinde, gerekse sayın valimiz nezdinde, ayrıca merkezi hükümetin de yeterli oranda yardım yapması için girişimlerde bulunuyoruz. Bugün 17 takımımızın beraber sezon açılışı yapmasını, özellikle içinde yaşadığımız süreçte, ülkemizin birlik ve beraberliğe çok fazla ihtiyacımızın olduğu dönemde gerçekten önemsiyorum. Bizim çünkü gerek ülkemiz için gerekse dış dünyaya birlik beraberlikle ilgili her türlü mesajı vermemiz gerekiyor. Bugüne kadar spor takımlarımızın her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Şuna inanın Karabağlar'da spor tesislerinin sayısı önümüzdeki günlerde çalışmalarımızla artacak dedi.


CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yıllarca amatör spor kulüplerine hizmet verdiklerini ve bundan büyük keyif aldıklarını söyledi


Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı ve Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç adına Karabağlar Amatör Futbol Kulüpleri Derneği Başkanı Atilla Güncü'ye plaket verildi.

Bu haber 660 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()