İzmirli Girişimcilerin Yeni Konusu Sağlık Teknolojileri

İzmir Sağlık Teknolojileri Hackathonu,genç girişimcileri sağlık teknolojileri için yazılım ve iş fikirleri geliştirmek üzere 9-11Kasım tarihlerindeİzmir’de bir araya getirecek.

01 Kasım 2017 - 11:04

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Dokuz Eylül Üniversitesi,Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK)ve Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO)işbirliğinde düzenlenecek etkinliğin, İzmir’in sağlık alanındaki gücünü ve üretkenliğini destekleyecek nitelikte gerçekleşmesi hedefleniyor. Bulgaristan’ın Sofya kentindeki SofiaTechTeknopark’ı ile eş zamanlı gerçekleştirilecek etkinlik, girişimci fikirlerin uluslararası karşılıklı paylaşımını dasağlayacak.

Hackathon etkinlikleri, ortak bir konuya ilgi duyan kişilerin bir araya gelip sınırlı bir zaman içinde, kendilerine verilen problem veya konuyla ilgili ortaya yeni fikir ve ürünler çıkarmaya çalıştıkları etkinlikler olarak tanımlanıyor. Farklı kesimlerden insanların bir tema dahilinde aynı mekanda, ortak bir hedef için zaman geçirmeleri sağlanıyor; işbirliği, yaratıcılık ve etkileşim geliştirilerek bölgesel girişimcilik ekosisteminde kapasite artışı hedefleniyor.

İzmir, sağlık alanında güçlü üniversiteleri, araştırma merkezleri ve teknoloji geliştirme bölgeleri ile önemli avantajlara sahip bulunuyor. Bu avantajlara bağlı olarak İzmir’in EXPO adaylıkları da sağlık teması üzerinden gerçekleşmişti. İzmir’in sağlık alanındaki avantajlarının ve güçlü altyapısının değerlendirilerek, biyoteknoloji, biyomedikal, sağlık turizmi gibi katma değerli sektörlerin geliştirilmesiyle, ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması önem arz ediyor.

Hack4Health – İzmir Sağlık Teknolojileri Hackathonu’nda da, teknolojinin yardımı ile yaşamın farklı alanlarında daha kolay, üretken, etkileşimli bir yaşam nasıl mümkün olur sorusuna cevap aranacak.Etkinlikte mühendislerin, doktorların, hemşirelerin, sağlık personelinin, tasarımcıların, yazılımcıların, hastaların bir sağlık sorununa ortak ve yenilikçi çözüm geliştirmek üzere zamana karşı “işbirlikli rekabet içerisinde” yarışacakları bir ortam oluşacak. Hack4Health’de, yaşamımızın her dönemini kapsayabilen sağlık sorunlarının teknolojinin katkılarıyla giderilmesi için yeni önerilerin ortaya çıkması bekleniyor.

9-11Kasım 2017 tarihlerinde ücretsiz olarak gerçekleşecek Hack4Health – İzmir Sağlık Teknolojileri Hackathonu’nda katılımcılar DEPARK’ın Narlıdere’deki Zeytin Binası’nda 2 gün 2 gece sürecek bir maratonda ekipleriyle çalışacaklar.TUCRIN- Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı, Bioİzmir-İzmir Sağlık Teknolojileri Geliştirici ve Hızlandırıcısı, İBG İzmir -Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü, Bilgisayar Mühendisleri Odasıİzmir Şubesi ve Kadın Bilişimciler Platformu’nun desteklediği etkinlikte, farklı sektörel deneyimleri ile 12 mentör, 8 jüri üyesi ve 4 danışma kurulu üyesi katılımcılara fikir geliştirmede yardımcı olacaklar.

Hack4Health, eş zamanlı olarak İzmir ve Sofya’da düzenlenerek, İzmir girişimcilik ekosisteminin uluslararası etkileşimi açısından bir ilke imza atılıyor. Uluslararası Teknoparklar Birliği IASP üyesi olan DEPARK A.Ş ve SofiaTech Park Hack4health ile başlayan işbirliklerinde her iki ülke girişimcilik ekosisteminin gelişimine ortak katkı sunacak. Yarışma süresince sosyal medyadan günün farklı saatlerinde yapılacak canlı yayınlar ile her iki ülke yarışmacıları Hackathon ortamını paylaşabilecekler.

Dereceye giren ekiplerin ödüllendirileceği etkinlikle ilgili tüm detayları takip etmek ve ücretsiz başvuru için www.hack4healthizmir.com internet sitesinin yanı sıra, sosyal medyada #startinizmir #hack4health hashtaglerinden de etkinliği takip etmek mümkün olacak.

İZKA Genel Sekreter Vekili Sena GÜRSOY, İzmir ekonomisine katkı sağlayacak hızlı büyüyecek ve istihdam yaratacak yeni işletmelere ihtiyaç olduğunu, bu işletmelerin ise yenilikçi fikirlere sahip yeni girişimciler tarafından kurulabileceğini belirterek, “Yenilikçigirişimcilerin ortaya çıkabilmesi için İzmir’de girişimcilik kültürünü erken yaşlardan itibaren yaymamız gerekiyor. İZKA olarak bu amaca yönelik faaliyetlerimiziİzmir için önceliklendirdiğimiz, özellikle katma değerli alanlarda, stratejilerimiz çerçevesinde yürütüyoruz. Mayıs ayında Hack4Energy – İzmir Enerji Hackathonu, Eylül ayında Hack4City – İzmir Akıllı ŞehirHackathonu adı altında çok verimli etkinlikler gerçekleştirmiştik. Hack4Health – İzmir Sağlık TeknolojileriHackathonuda bu faaliyetlerimizden sonuncusu.Sağlık teknolojileri İzmir’in ekonomik gelişimi için büyük potansiyel vaat eden bir sektör. Bu konuda yenilikçi fikirleri olan herkesi etkinliğimize bekliyoruz.” dedi.

Bu haber 1241 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()