İzmir Yaptı, Ukrayna Örnek Aldı

Teknolojik altyapı yatırımlarıyla öncü bir rol üstlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yurtdışındaki kuruluşlar tarafından da yakından takip ediliyor.

26 Ekim 2017 - 09:07 - Güncelleme: 26 Ekim 2017 - 09:18

İzmir Yaptı, Ukrayna Örnek Aldı

Teknolojik altyapı yatırımlarıyla öncü bir rol üstlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yurtdışındaki kuruluşlar tarafından da yakından takip ediliyor. Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu ve doğal afetlerde bile kesintisiz iletişim imkanı sunan "Sayısal Trunk Telsiz Sistemi"ni incelemek üzere kente uzman bir heyet yolladı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu, sorumluluk alanına giren tüm bölgelerde günlük işlevlerinin yanı sıra kriz ve afet durumlarında da kesintisiz haberleşme sağlayan "APCO25 Sayısal Trunk Telsiz Sistemi", Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından incelemeye alındı.

 

Ordu ve polis yetkilileri de geldi

İzmir'deki sistemi kendi ülkelerinde de kurmak amacıyla kente gelen ve aralarında Ukrayna Ulusal Polis Teşkilatı ile ordu yetkililerinin de bulunduğu konuk heyet, istasyonlar, komuta merkezleri ve uygulama alanlarını inceleyerek Büyükşehir Belediyesi'nin uzman personelinden bilgi aldı. Türkiye’nin en geniş kapsama alanına sahip yerel yönetim sayısal telsiz ağı niteliğini taşıyan sistemi gözlemlemek üzere İzmir'de bulunan heyette Ukrayna Askeri İletişim ve Bilgi Sistemleri Başkanı Liulin Dmytro, Devlet Mülkiyet ve Kaynakları Telekomünikasyon Hizmetleri Müdürü Soboliev Vitalii, Devlet Mülkiyet ve Kaynakları Başkan Yardımcısı – Telekomünikasyon ve RF Kaynakları Bölüm Başkanı Chkalov Vladyslav, Ukrayna Devlet Araştırma Enstitüsü-MIA Bilimsel Araştırma Laboratuvarı Başkan Yardımcısı Musiienko Dmytro, Devlet Mülkiyet ve Kaynakları Satın Alma Bölüm Başkanı Yevhenii Hanzha ile Ukrayna Ulusal Polis Teşkilatı Haberleşme Müdürü Roman Chermenko yer aldı.

 

Türkiye'de ilk

Doğal afet anında tüm haberleşme hatları çökse bile iletişimi sağlayabilecek şekilde kurulan  sistem, Türkiye’de bir belediyenin kurduğu ilk Sayısal Trunk Telsiz Sistemi olma özelliğine da sahip.

Bu haber 1212 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()