İZMİR’İN KİRAZ İLÇESİNDE BİR İLK DAHA!

İzmir’in Kiraz İlçesinde bir süredir kadınlar başta olmak üzere devam eden tarımsal kalkınma kooperatifi çalışmalarından sona gelindi. Kırköy mahallesine kurulması düşünülen ve bayanlar başta olmak üzere, kadınlar tarımsal kalkınma kooperatifi bürokratik işlemlerinin tamamlanarak ardından kuruldu.

11 Ekim 2017 - 17:29

İZMİR’İN KİRAZ İLÇESİNDE BİR İLK DAHA!

KADIN KOOPERATİF KURULDU

 

İzmir’in Kiraz İlçesinde bir süredir kadınlar başta olmak üzere devam eden tarımsal kalkınma kooperatifi çalışmalarından sona gelindi. 

Kırköy mahallesine kurulması düşünülen ve bayanlar başta olmak üzere, kadınlar tarımsal kalkınma kooperatifi bürokratik işlemlerinin tamamlanarak ardından kuruldu. 

Kırköy mahallesi tarımsal kalkınma kooperatifi başkanı Güler Özen ile diğer 6 kadın yönetim kuruluyla birlikte, Kiraz Belediyesi makamında ziyarette ederek desteklerinden ötürü teşekkür etti. 

Kiraz ilçesi Kırköy Mahallesi Muhtarı Adnan Özen Kiraz ilçesinde tek olan, kadın kooperatifini Allahın izniyle kurduk. İnşallah bundan sonraki süreçte Allah utandırmasın” diyerek kadınlar tarımsal kalkınma kooperatifi için hazırlanan dosyayı Kiraz belediye başkanı Saliha özçınar’a teslim etti.

Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kırköy Mahallesi Tarımsal kalkınma kooperatifi başkanı Güler Özen ve kadın girişimcileri makamından kabul etti. 

Başkan Saliha Özçınar sözlerine şöyle devam etti; “Öncelikle hayırlı olsun. İnşallah hepimize tüm kadınlarımıza. Şöyle söyleyim, şimdi burada benim etkim olduğu kadar bir kadından daha destek aldık. Oda bizim İzmir Milletvekili Nükhet Hotardır. Allah razı olsun. Bayanların sesini o duydu aslında. Ben onunla görüşmüştüm. Onu destekleriyle aslında. 

Biraz daha gayretle bürokrasi işlemlerini hallettik. Buradan onada teşekkür ederim. Allah sizlerden de razı olsun. Ki bir araya gelmeseydiniz, bizlerde zor durumda kalırdık. Hepiniz iyi iş çıkardınız. Ben inanıyorum, güveniyorum. İnanmak başarmanın yarısıdır. İnşallah bu işinde üstesinden geleceğiz. Dediğim gibi bu koltuklar gelip geçici. İki, üç gün sonra bakarsınız bende aranızda olurum” .

Kırköy Mahallesi Muhtarı Adnan özen, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile ilgili şunları söyledi; Sayın Belediye Başkanımız bu konuda başından sonuna ve halen desteklerini bizden esirgemedi, Sağ olsun. Ve kirazımıza bayan belediye başkanımız, bayan kooperatifçiliğinin kurulmasından destek çıkarak, örnek bir davranışta bulundu. Kendisine Kırköy Mahallesi muhtarı olarak sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Kadınlar tarımsal kalkınma kooperatifinin faaliyet alanı istiritye mantarı üretimi yapılacak ve Belediye başkanının görüşü alınarak, tarımsal alanda, kadınlarımızın daha çok başarılı olabileceğini konusunda bilgi alışverişinde bulunulmuştur. 

 

 

Kadın tarımsal kalkınma kooperatifi başkanı Güler Özen şunları aktardı; “Öncelikle Kırköy Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz kurmuş bulunuyoruz. Bunun için başkanımız, Saliha Özçınar hanım’a çok teşekkür ediyoruz. Her konuda bize yardımcı oldu. Her konuda yanımızda oldu. Bayanların sesi oldu. İnşaallah daha güzel şeyler kiraz için bekliyoruz.  Tüm bayanların sesi olacak. Daha faydalı daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Belediye başkanımızla birlikte. 

Burada şunu söyleyebilirliyiz, belediye başkanımız bayan olmasına nazaran kadın girişimciliğinin önünü açtı diyebilirmiyiz?. 

Evet diyebiliriz. Gerçektende başkanımız bambaşka. Her konuda bayanlara destek veriyor. Her konuda, her zaman arkamızda oldu. Bu konudada arkamızda. İnşallah daha güzel projeler kirazımızı bekliyor bayan kooperatifi adına” dedi.

2017/10/1427825.jpg
2017/10/9700268.jpg
2017/10/604974.jpg
Bu haber 1453 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()