İzmir'de Düşen Uçakta 2 Kahraman Şehidimiz var

İzmir Valiliği'nce yapılan açıklamaya göre Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan eğitim uçağı henüz belirlenemeyen bir sebeple düştü

16 Şubat 2018 - 12:31

İzmir Çiğli İkinci Ana Jet Üssü'nden kalkış yapan SF-260D tipi eğitim uçağı kalkışından 23 dakika sonra düştü. Uçakta bulunan 2 pilot şehit oldu.

Bugün saat 11.00 sıralarında, içinde 2 askeri personelin bulunduğu askeri eğitim uçağı, kalkıştan kısa süre sonra düştü. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve arama- kurtarma ekibi sevk edildi. TSK, uçağın enkazına ve şehitlerin naaşına ulaşıldığını açıkladı.

DHA düşen uçağa ilişkin bu görseli servis etti.

Düşen uçağın SF-260D tipi eğitim uçağı olduğu öğrenildi.

TSK’dan olayla ilgili yapılan ilk açıklamada “16 Şubat 2018 tarihinde saat 10.26'da konuşlu bulunduğu Çiğli/İzmir 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığından tecrübe uçuşu maksadıyla içinde iki pilot ile kalkış yapan bir SF-260D eğitim uçağımız ile saat 10.49 civarında radar irtibatı kesilmiştir. Müteakiben başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde havaalanının 3 km kuzeyinde uçağımızın enkazına ve iki kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır. Kaza Kırım İlk Değerlendirme Heyeti tarafından bölgeye intikal edilerek olay inceleme faaliyetlerine başlanmıştır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.” denildi.


DÜŞÜŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Uçağın düşüş nedeni ise henüz bilinmiyor. Genelkurmay Başkanlığı, bölgeye sevk edilen Kaza Kırım İlk Değerlendirme Heyeti'nin olayla ilgili inceleme faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Bu haber 1557 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()