İsveç İzmir'de!

İsveç Başkonsolosluğu olarak, 11 Ekim’den itibaren, ”İsveç İzmir’de!” adlı bir programla yıl sonuna kadar çeşitli aktivitelerle İzmir’de olmaktan gurur duyuyoruz!

10 Ekim 2017 - 22:58 - Güncelleme: 10 Ekim 2017 - 23:27

İsveç İzmir’de!

İsveç Başkonsolosluğu olarak, 11 Ekim’den itibaren, ”İsveç İzmir’de!” adlı bir programla yıl sonuna kadar çeşitli aktivitelerle İzmir’de olmaktan gurur duyuyoruz!

Programımızın ilk haftasında İzmir’de bulunacak olan İsveç Başkonsolosu Sayın Therese Hydén, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere, İzmir’deki sivil toplum kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları, yerel ve ulusal medya temsilcileriyle buluşacaktır. Hydén ayrıca, İsveç toplumu, inovasyonları, İsveç’in feminist dış politikasi ve ortak global zorluklar gibi konularda İzmir’in önde gelen üniversitelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’nde seminerler verecektir.

Başkonsolosluk ayrıca, sergiler, çocuklar için atölye çalışmaları, çocuk hakları çalıştayları ve film festivalleri düzenleyecek ve İsveç’te turizm ile yüksek öğrenim konularında seminerler verecektir.

”İsveç İzmir’de!”nin amacı, İsveç’in Türkiye’nin bu büyük ve önemli şehrindeki ticaret, kültür ve sivil toplum alanlarında faaliyet gösteren ortaklarıyla ilişkilerini güçlendirmektir.

Program detayları:

Sergiler

      -           ”Burada Çocuk Büyüyor / Where Children Grow” sergisi İzmir Özel Türk Koleji Bahattin Tatış Kampüsü’nde 12 Ekim –                     10 Kasım tarihleri arasında halka açık olacaktır. Açılış töreni: 12 Ekim 2017, 13:45. Sergi, İsveç Çocuk Edebiyatı ve                        çocukların edebiyata erişebilir olmasının önemini vurgulamaktadır.

      -           ”Erişiyorsam Varım! / AccessAbility” sergisi Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük Binası, DESEM fuaye alanında 13                            Ekim– 28 Ekim tarihleri arasında halka açık olacaktır. Açılış töreni: 13 Ekim 2017, 16:30. Sergi, İsveç ve Türkiye’den                      22 bireyin engelleriyle günlük hayatlarını nasıl yaşadıklarının hikayesini anlatmaktadır.

Atölye Çalışmaları / Çalıştaylar

      -            İsveç’li ünlü yazar ve çizer Per Gustavsson, Burada Çocuk Büyüyor sergisi kapsamında, çocuklar için anlatım ve                           çizim atölyesi düzenleyecektir.

      -            Çocuklar için akran zorbalığı konusuna odaklanan bir yaratıcı sanat atölyesi, Uğur Kaya’nın yönetiminde yapılacaktır.

      -            Akran zorbalığı üzerine, İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi işbirliği ile eğitimcilere yönelik bir eğitim                       programı düzenlenecektir.

Edebiyat Söyleşileri

       - İsveçli yazar ve çizer Per Gustavsson ile İzmirli çocuk kitabı yazarları Handan Gökçek ve Dilge Güney’i profesyonel                      deneyimlerini paylaşmak üzere buluşturan halka açık söyleşi, Alsancak’taki Yakın Kitabevi’nde düzenlenecektir.

        12 Ekim 2017, 18:00

İsveç Filmleri

       - Modern İsveç sinemasindan seçkiler, ”İsveç Film Günleri” temasıyla, Hezarfen Film işbirliği ile, İzmir Mimarlık Merkezi salonunda 18-20 Ekim tarihleri arasında gösterilecektir.

A Holy Mess by Helene Bergström (2015) A Serious Game by Pernilla August (2016) Drifters by Peter Grönlund (2015) Eternal Summer by Peter Grönlund (2015) Reflections by Sara Broos (2016) White People by Lisa Aschan (2015) Big Boys Gone Bananas by Fredrik Gertten (2012)

       - Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi 9 Ekim – 13 Ekim tarihleri arasında ögrencileri için özel film gösterimleri gerçekleştirecektir.

Turizm

       - Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’nde “İsveç: Benzersiz Bir Turizm Destinasyonu” semineri verilecektir.

İsveç’te Yüksek Öğrenim

       - Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi öğrencileri, İsveç’te yüksek öğrenim fırsatlarıyla ilgili birer seminer ile bilgilendirilecekler.

İsveç Mezunları

       - İsveç üniversitelerinden mezun olanlar başta olmak üzere, İsveç’te yaşamış olan İzmir’lileri bir araya getirmeyi amaçlayan etkinlik, çok yakında.

2017/10/8532671.jpg
Bu haber 2554 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()