İşte Korku Filmi İzlemenin Yararları

Korku filmi izlemenin de yararları ortaya çıktı.

26 Ekim 2016 - 17:40

Psikolog Mark Griffiths, bunun günlük hayatta yaşayamadığımız deneyimler olabileceğini belirterek, bu tür filmlerin bastırılmış hayal kırıklığına yönelik boşalma terapisi olabileceğini sözlerine ekledi

Birçoğumuz korku filmlerini seviyor... Özellikle de karanlık sonbahar akşamlarını güzelleştiren korku filmlerinin meğer sağlığa da faydaları varmış.

Daily Mail'in haberine göre; Uzmanlar korku filmi izlemenin kişide dövüş veya kaç tepkisini tetiklediğini ve adrenalin seviyesini yükselttiğini açıkladı.

Nottingham Trent Üniversitesi'nden Davranışsal Bağımlılık profesörü Psikolog Mark Griffiths, korku hayranlarının neden şok edici filmler aradığının bir açıklaması olduğunu söyledi.

Psikolog Mark Griffiths, bunun günlük hayatta yaşayamadığımız deneyimler olabileceğini belirterek, bu tür filmlerin bastırılmış hayal kırıklığına yönelik boşalma terapisi olabileceğini sözlerine ekledi.

Ayrıca uzmanlar, korkunç bir film izlerken geçici olarak bağışıklık sisteminin güçlendiğine yönelik kanıtlar olduğunu vurguladı.

Korku filmi izleyen kişilerden alınan kanda saptanan bir diğer şey ise; enfeksiyona karşı savaşan beyaz kan hücreleri seviyesinin artması... Korku filmi izlerken adrenalin seviyesi yükseliyor, bu da bağışıklık sistemini harekete geçiriyor.

Ayrıca adrenalin kalp hızını artırıyor, vücudun metabolik hızını artırarak kilo vermeyi kolaylaştırıyor.

Korku filminin aşk hayatına da faydası var. Bu tip filmler, çekici olmayan erkekleri bile kadınların gözünde daha cazibeli bir hale sokuyor.

2012 yılında Westminster Üniversitesi'nin yaptığı bir çalışma; 10 korku film klasiğini izleyen gönüllüleri inceledi. Buna göre; her film 113 kalori yaktırıyor. Bu da yarım saatlik bir yürüyüşe eşdeğer...

Fakat en iyi film 1980'lerde yayınlanmış The Shining. Çünkü bu korku filmi 184 kalori yaktırıyor.

Başka çalışmalar ise korku filmlerinin ani kalp durmasına yol açarak, ölüme neden olabileceğini gösterdi.

Bu haber 1533 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()