İran - Ermenstan 3. enerji iletim hattı

İran ile Ermenistan arasında 400 kilovatlık üçüncü enerji iletim hattı, 2019 yılının sonunda faaliyete girecek.

28 Şubat 2018 - 18:18

Ermenistan Hükümetinin Enformasyon ve Halkla İlişkiler Servisi’nden edinen bilgiye göre, Başbakan Karen Karapetyan ile görüşen İran Enerji Bakanı, Ermenistan – İran hükümetlerarası komisyon eş başkanı Reza Ardakanian, konu ile ilgili bilgi paylaştı.

Üçüncü enerji iletim hattıyla ilgili çalışmaların başarıyla devam ettiğini kaydeden Bakan, gaz ve elektrik enerjisinin ihracatına dair ikili müzakerelerin de verimli bir şekilde yapıldığını ve İran’ın, Ermenistan’a ihraç ettiği gaz hacmını artırmaya hazır olduğunu bildirdi.

Gümrük alanında iki ülke arasındaki işbirliğinin artırılmasına yönelik belgenin de nihai hale getirilerek imzaya sunulduğunu kaydeden Ardakanian, “Aras” ile “Meghri” serbest ekonomik bölgeleri arasında işbirliğinin genişletilmesini de önemsedi.

Bu haber 1389 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()