İnternet Bağlantısı Nasıl Sağlanır?

İnternet bağlantısı, günümüz teknolojisi ve Türkiye standartları çerçevesinde birçok yol aracılığı ile sağlanabilir.

01 Mayıs 2017 - 00:30

Mert Kültür- İnternet bağlantısının nasıl sağlanacağı sorusundan önce, bağlantı yolu önemlidir. Bağlantının sağlanabilmesi için ve aktif bir hizmet alabilmek için, bağlantı sağlamak istenilen bölge içerisinde aktif bir internet şebekesi bulunmalı ve müşteriye açık olmalı.

İnternet bağlantısı sağlamanın birçok yolu mevcuttur. Uzaktan bağlantı sağlanacaksa, cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayar kullanılabilir. Bununla birlikte, mevcut bir masaüstü bilgisayar aracılığı ile bağlantı sağlanacaksa, kablolu internet bağlantısı sağlanması gerekmektedir.

Uzaktan bağlantı nasıl sağlanır?

Günümüz teknolojisi ile en yaygın bağlantı şekli, uzaktan sağlanan bağlantıdır. Konum olarak ev dışarısında ve ev internet hizmetinin uzağında bir noktada bulunuluyorsa, belediyelerin oluşturmuş olduğu ya da hizmet alınan internet servis sağlayıcı firmanın dışarıda bağlantı sağlaması için oluşturduğu noktalar, kafeteryalar, hava limanları ve diğer internet bağlantısının topluma açık olduğu noktaların tümünde uzaktan bağlantı sağlanabilir. Bunun yapılabilmesi için, herhangi bir bağlantı fonksiyonu olan cep telefonu, tablet veya dizüstü bilgisayara mevcut olmak yeterli.

Kablolu bağlantı nasıl sağlanır?

Kablo aracılığıyla sağlanan internet bağlantıları, ev ve iş yerleri kullanımları için oldukça yaygın ve kullanışlıdır. İnternet servis sağlayıcısının sağlamış olduğu şebeke bağlantısından sonra, modem kutusundan sağlanan Ethernet yönlendirmesi ile kablo ucu bilgisayar kasası ya da dizüstü bilgisayarın Ethernet girişine takılır ve internet bağlantısı sağlanır. Bilgisayar üzerinde herhangi bir internet yapılandırmasına ihtiyaç yoktur, gerekli teknik destek sağlayıcı firma tarafından sağlanır.

Cep telefonu ve tablet aracılığıyla nasıl bağlantı sağlanır?

Günümüz teknolojisinde ya da yakın teknoloji çerçevesinde üretilen bütün telefonlarda, bilindiği üzere Wi-Fi fonksiyonu aktif olarak çalışmaktadır. Bununla birlikte, bağlantı sağlayacağınız modemin kablosuz bağlantılara açık olması ve gerekli bağlantı bilgilerinin biliniyor olması yeterli. Cep telefonunun Wi-Fi fonksiyonu aracılığıyla, gerekli ağ bilgileri girilir ve bağlantı sağlanır. Bunun dışında bir yapılandırma ihtiyacı bulunmamaktadır.

Bu haber 7228 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()