’'İÇTİĞİNİZ ANT SİZİN İÇİN NE İFADE EDİYOR’’

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, bir konferansta kullandığı, ‘’Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır" sözlerini, meclis gündemine taşıdı.

27 Nisan 2016 - 11:48

Bayır,  sözlerin sahibi olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Milletvekili yemininde geçen, “…laik Cumhuriyete bağlı kalacağıma, Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağına şerefim üzerine ant içerim” sözlerinin kendisi için ne anlam ifade ettiğini ve Anayasanın ilk üç maddesinden haberi olup olmadığını sordu.

 

Tacettin Bayır’ın, İsmail Kahraman’a yönelttiği sorular;

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği AY-BİR'in düzenlediği "Yeni Türkiye Konferansları"nın altıncısında, "Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa" konulu konferansa katılmıştır. Türkiye Cumhuriyet protokolünün ikinci sırasında bulunan meclis başkanı tarafsızlığını koruyacağına, ant içmesine rağmen, AKP zihniyetinin temsilcisi bir sempatizan gibi bir konuşma yapmıştır.  Ulu önderin kurduğu meclisin başkanı olan kişi hiç çekinmeden "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır" ve "Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım" deme gafletinde bulunmuştur.

 

Aşağıdaki sorularımın Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

 

1.     Hem milletvekili olarak hem de meclis başkanlığına seçilmeniz sonrası,  Yemin metninde “…laik Cumhuriyete bağlı kalacağıma, Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağına şerefim üzerine ant içerim” sözleri sizin için ne ifade ediyor?

2.     Meclis başkanı olarak Anayasa’nın ilk 3 maddesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin laik bir devlet olduğu ve bu maddelerin değiştirilmesinin dahi teklif edilemeyecek olmasını unuttunuz mu?

 

3.     TBMM Başkanı olarak hem yemin metnine sadık kalmadığınız hem de değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek maddenin kaldırılmasını istemeniz nedeniyle hakkınızda fezleke düzenleneceğini bilmiyor musunuz?

 

Bu haber 1127 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()