Hollanda Sözde Ermeni Soykırımı’nı Tanıdı

Hollanda Parlamentosu’nun alt kanadı Ermeni Soykırımı’nı tanıyan iki yasa tasarısını onayladı. Tasarılardan biri Ermeni Soykırımı gerçeğini tanıyor, diğer tasarıyla ise 24 Nisan’daki Soykırım anması için Ermenistan’ın başkenti Yerevan’a ilk kez bakan düzeyinde temsilci gönderilmesi öngörülüyor.

19 Şubat 2018 - 10:04

Tasarılar, Parlamento’nun gündemine Koalisyon ortağı Hıristiyan Birliği (CU) tarafından gündeme getirildi.  Hıristiyan Birliği Milletvekili Joel Voordewind'in hazırladığı yasa tasarılarının koalisyondaki diğer siyasi partiler tarafından desteklendiği bildirildi.

Hatırlanacağı üzere, Türkiye ve Hollanda ilişkileri, Hollanda’nın geçen yıl Mart ayında Türk bakanlara referandum kampanyası yapma izni vermemesi üzerine gerilmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş izninin iptali ve Almanya üzerinden karayoluyla Rotterdam’a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın sınır dışı edilmesi diplomatik krize neden olmuştu. Lahey Büyükelçisi’ni geri çağıran Türkiye, istişare için ülkesine giden Hollanda Büyükelçisi’nin Ankara’ya dönmesine de izin vermemişti. Hollanda, Ankara’ya dönüşüne izin verilmeyen Büyükelçi Cornelis van Rij’ı resmen geri çektiğini ve Türkiye ile ilişkileri askıya aldığını duyurmuştu.

Bu haber 1373 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()