HDP'li Doğan Polis Şiddetini Meclis'e Taşıdı

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan’ın İzmir’de polis tarafından şiddet gören kadınlarla ilgili soru önergesi verdi.

17 Ağustos 2017 - 16:22

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan,  İzmir’de polis tarafından şiddet gören kadınlarla ilgili soru önergesi verdi. Doğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

''12 Ağustos Cumartesi günü İzmir'de motosikletli biri tarafından taciz edildiğini ifade eden iki kadın polislerden yardım istediklerini ancak polisin kendilerini darp ettiğini belirterek şikâyetçi olmuşlardır. Söz konusu olay anı ise çevredeki güvenlik kameraları tarafından görüntülenmiş görüntüler gerek ulusal gerekse de sosyal medyada yayınlanmış ve polisin bu tutumu büyük tepki toplamıştır. Polis tarafından darp edildiğini ifade  eden kadınlar aynı zamanda hakarete de uğradıklarını ve polis memurunun “Size bu kılıkla az bile yapmışlar. Halinize bakın” dediğini de iddia etmişlerdir.

Bu bağlamda ; 
Söz konusu polis memurları hakkında idari bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılan idari bir soruşturma varsa, soruşturmanın selameti açısından polis memurlarını açığa alınacaklar mıdır? 
Yurttaşın can ve mal güvenliğinden sorumlu bir teşkilata mensup memurların yurttaşlara karşı bu denli sorumsuz ve şiddet içeren yaklaşımları ile ilgili almış olduğunuz ve alacağınız tedbirler nelerdir? 
Polis teşkilatı içerisinde polislerin yurttaşlara dönük yaklaşım ve tutamları ile ilgili hizmet içi eğitim veriliyor mu? Verilen hizmet içi eğitimler hangi periyotlarla tekrar edilmektedir? 
Teşkilatınız içerisinde görevli polis memurlarına toplumsal cinsiyet eğitimi verilmekte midir? Özellikle taciz ve tecavüz gibi hassasiyet içeren konularla ilgili özel eğitim almış, uzmanlaşmış polis ekipleriniz var mıdır? 
Son üç ayda polisin yurttaşlara dönük kastı aşan, orantısız güç müdahaleleri ile ilgili verilen şikâyet dilekçelerinin miktarı ne kadardır? Kaçı işleme alınmış ve kaç polis memuru hakkında işlem başlatılmıştır? 
Söz konusu olayda polisin, kadınları kıyafetine atfen saf ettiği sözlerin yaşam tarzına dönük bir müdahale olduğunu kabul ediyor musunuz? Polis, halkla ilişkileri ne zamandan beridir kılık kıyafet üzerinden kurmaktadır? 
Polisin, yurttaşın şikâyetlerini kılık kıyafet esaslı değerlendirmeye alacağına dair herhangi bir yasa ya da yönetmelik maddesi var mıdır? Yoksa defacto bir uygulama ile mi karşı karşıyayız?'' 

Bu haber 1731 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()