Hayvan dostlarımıza sıcak ziyaret

Hayvan sevgisini küçük yaşlarda aşılamak için kolları sıvayan Aliağa Ted Koleji öğretmeni Sibel Çelik, öğrencilerini Foça Hayvanlara Yardım Derneği’nde korunan sokak hayvanlarıyla buluşturdu.

12 Ekim 2017 - 09:27

Hayvan dostlarımıza sıcak ziyaret

 

Hayvan sevgisini küçük yaşlarda aşılamak için kolları sıvayan Aliağa Ted Koleji öğretmeni Sibel Çelik, öğrencilerini Foça Hayvanlara Yardım Derneği’nde korunan sokak hayvanlarıyla buluşturdu. Minikler, kedi ve köpeklerle geçirdikleri zamanda hayvan sevgisi ve onların da birlikte yaşama hakkının olduğu bilincini kazandılar.

 

“BU DERNEK OLMASAYDI, BU HAYVANLAR ÖLECEK MİYDİ?”
         Derneğe ziyarete gelen Ted Aliağa Koleji öğrencileri dernek binasını ve kliniğini gezdikten sonra yönetim kurulu üyelerinden dernek tarihi ve işleyişi hakkında bilgi aldılar. Gezi sırasında bir öğrenciden yürekleri burkacak bir soru geldi : “Bu dernek olmasaydı bu hayvanlar ölecek miydi?” Soru üzerine yönetim kurulu üyeleri öğrencilere derneğin tam da böyle durumların önüne geçmek amacıyla kurulduğunu ve bu canlara bir yuva ve sevgi vermek amacıyla faaliyetini sürdürdüğünü aktardı.


OKULDA YARDIM KAMPANYASI

         4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında okullarında sokak hayvanları için “Mama Toplama Kampanyası” düzenlediklerini belirten öğretmen Sibel Çelik toplanan mamaları sınıf öğrenci temsilcileri ve sorumlu öğretmenlerlederneğe teslim ettiklerini söyledi.

Dernek Başkanı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu,derneğin altı yıl önce sokak hayvanlarına bakım ve yardım amacıyla kurulduğunu söyledi. Prof. Dr. Kuruoğlu “İlk başladığımızda hiçbir şey yoktu.  Ne dernek binası ne veteriner ne de klinik. Çok uğraştık çok mücadele ettik. Şu an hayal ettiğimiz yerde değiliz ancak bir kliniğimiz iki veterinerimiz ve sokak hayvanlarını yerinden alan bir klinik aracımız var. Kısırlaştırma işlemlerini veterinerlerimiz başarıyla gerçekleştiriyor. İdealize ettiğim yerde değiliz daha yapılacak çok iş var ama altı yıl öncesine göre de önemli aşamalar katettiğimizi söyleyebilirim” dedi.

Bu haber 1255 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()