Halkbank'ın Hatalı Kur İşlemleri İptal Edilemez mi?

Halkbank'ın sisteminde döviz fiyatlarının düşmesi sonrası yapılan işlemlerin iptal edildiği açıklanmıştı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kurucu üyesi Prof. Kemal Çevik ise iptal işlemi yapılamayacağını gündeme taşıdı.

04 Eylül 2018 - 10:15

31 Ağustos akşamı Halkbank'ın internet sitesinde 6,55'lik dolar kuru 3,72'den, 7,62'lik avro kuru 4,32'den işlem görmüştü. Bu süreç içerisinde 4,6 milyon dolarlık döviz alım-satım işlemi gerçekleştirilmişti.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "ucuz dolar satışının geçersiz olduğunu" açıklarken, aksi yönde bir iddia geldi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre,  konuşan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kurucu üyesi Prof. Kemal Çevik, Arslan'ın "hatalı kurlardan yapılan işlemlerin iptal edildiğine" dair beyanının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Çevik, "Bankanın alım-satım işlemlerinin herhangi bir geçerliliği olmadığı yönündeki sözleri, ekonomi hukuku açısından geçersizdir" iddiasında bulundu.

BDDK kurucu üyesi şöyle devam etti:

"Sözleşme serbestisini anayasal ilke olarak benimsemiş hukuk devleti olma yolunda mesafe alma çabasında olan ülkemiz, pozitif hukuku alım-satım sözleşmelerinin tarafı olan döviz alıcılarının hakkını gasp edemez. Konuya acilen müdahale edilmelidir.

Bu haber 1632 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()