Biri İşçi, Biri Patron İki İsim Mecliste İstenmiyor

24 Haziran seçimleri için geri sayım sürerken siyasi partilerde de aday belirleme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.


Biri İşçi, Biri Patron İki İsim Mecliste İstenmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi’ nin en güçlü olduğu seçim çevrelerinden biri olan İzmir’de de aday adayları kulis faaliyetlerine hız verdi. Ancak bu isimler içinde öyle iki isim var ki aday olmamaları için yapılan propaganda çalışmaları ve kulis faaliyetleri bütün adayların önüne geçmiş durumda.

DİSK Eski Genel Başkanı Kani Beko ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Eski Başkanı Ekrem Demirtaş’ ın milletvekili listelerinde yer almaması için gerek parti içinden gerekse de toplumun farklı kesimlerinden yükselen tepkiler artarak devam ediyor.

DİSK’ e bağlı bir çok sendika eski Genel Başkanları’nın adaylığına açıktan karşı olduklarını kamuoyuyla paylaşırken İzmir’in bir çok yerinde duvarlara yapıştırılan afişlerde de Beko aleyhine söylemler ön plana çıkıyor.

Bunun yanında İTO Başkanı olduğu uzun yıllar boyunca AKP iktidarıyla yakın ilişkiler kuran Demirtaş’ ın da CHP listelerinde yer alma ihtimaline karşı da bir çok kesimden yüksek sesle itirazlar yükseliyor. "Kültürpark'a dokunma" diyen meslek odalarına "Yeşili çok istiyorlarsa Kemalpaşa'nın sırtlarındaki ormanlara gitsinler" diyen Demirtaş’ın aleyhine yürütülen çalışmalar da Demirtaş’ın adaylık çalışmalarının çok önüne geçmiş durumda.

Biri eski işçi temsilcisi, diğeri ise eski patron temsilcisi olan iki aday adayının parti tabanı ve seçmenler nezdinde şimdiden kırmızı kart gördüğünün yüksek sesle dillendirilmesi  “kimlerin aday olacağı belli olmasa da aday olmayacak iki isim şimdiden belli” değerlendirmelerinin yapılmasına neden oluyor.