Bu fuarın tadı damaklarda kalacak

Olivtech - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nın sekizincisi Gurme İzmir adı altında Ekoloji İzmir Fuarı ile birlikte 9 Mayıs’ta açılacak. İZFAŞ’ın düzenlediği iki fuarda bütün lezzetler bir araya gelecek.


Bu fuarın tadı damaklarda kalacak

İZFAŞ tarafından 9 – 12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Olivtech - 8. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ünlü aşçıları, tadım uzmanlarını fuarizmir’de buluşturacak. Ziyaretçiler zeytin, zeytinyağı, süt ürünleri ve şarapla ilgili etkinliklerde lezzetli anlar yaşayacak. 
Bu yıl Gurme İzmir adı altında Ekoloji İzmir Fuarı ile birlikte aynı günlerde düzenlenen Olivtech - 8. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı için geri sayım başladı. Fuarizmir’de 9 – 12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Olivtech Fuarı’nda ziyaretçiler, zeytin ile zeytinyağı başta olmak üzere süt ürünleri ve şarap stantlarını gezebilecek. Fuar kapsamında gerçekleşecek etkinliklerde usta şefler, ünlü tadımcılar ile alanında uzman konuşmacılar fuarizmir’de olacak. 

Ünlü şeflerden yemek şovları 
Fuarda dünyaca ünlü şefler tarafından yemek şovları gerçekleştirilecek. Hollandalı ünlü şef Wilco van Herpen, fuarın ilk günü olan 9 Mayıs Çarşamba günü ziyaretçilere hem görsel hem de damaklara hitap eden bir şov gerçekleştirecek. Aç Gezenler Grubu’ndan iki şef de fuarda yemek şovu yapacak. 10 Mayıs Perşembe günü İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü’nden eğitmen şef Tolga Kamiloğlu, 11 Mayıs Cuma günü İzmir Aşçılar Derneği’nden şefler Ümit Uçar ile Caner Aydoğdu, 12 Mayıs Cumartesi ise Bomontimutfak’tan şef Özgür Aşçıoğlu ve Elif Çıtak yemek şovları ile ziyaretçilerle buluşacak. 

Dünyaca ünlü tadım uzmanları Olivtech’te 
En son 2009 yılında düzenlenen VINOLIVE - Zeytin, Zeytinyağı, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nın ardından dokuz yıl sonra şarap yeniden ziyaretçilerle buluşacak. WSET, London Wine Academy, Ecole du Vin gibi eğitim kurumlarından önemli birçok sertifikaya sahip, sektörün önemli şarap tadım uzmanlarından, Şarabın ABC’si isimli kitabın yazarı Levon Bağış Olivtech Fuarı’nda olacak. Şarapseverler, “Levon Bağış ile Bağdan Kadehe Şarap” adlı Tadım Atölyesi’nde çeşitli şarapları tatma olanağı bulacak. Türkiye’nin ilk ve tek Master of Wine adayı ve WSET diploma sahibi, International Wine and Spirit Competition (IWSC), International Wine Challenge ve Mundus Vini gibi tüm dünyanın takip ettiği yarışmalarda jüri üyesi olan uluslararası şarap tadım uzmanı Tuğba Altınöz de “Tuğba Altınöz ile Kadehteki Sırlar” Tadım Atölyesi’yle Olivtech’de yer alacak. 10 ve 11 Mayıs günü gerçekleşecek etkinliklerin biletleri Biletix’ten satın alınabilecek. Fuarda ayrıca WSET diplomalı şarap eğitmen ve uzmanı Perran Arıbal da şarap tadımı etkinliği gerçekleştirecek. 

Zeytinyağı ve süt ürünleri 
Fuarın ilk günü tadımcılar Gülşah Satıroğlu, ikinci günü Oya Köseoğlu, üçüncü günü Elif Gökbüyük, son gün ise Ferişte Öztürk Güngör “Zeytinyağı Tadım Atölyesi”nde tadım yaptıracak. İZFAŞ'ın organizasyonu ile Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) temsilcileri tarafından zeytinyağının renk, koku ve özellikleri anlatılacak. Ayrıca Tadım Barı’nda ziyaretçiler Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencilerinin sunumuyla katılımcı firmaların zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünlerini tatma olanağı bulacak.

Olivtech Fuarı’nda alanında uzman konuşmacıların katılacağı Gurme Sohbetler de gerçekleşecek. Sohbetlerde zeytin, zeytinyağı, süt ile süt ürünleri ve şarapla ilgili konular ele alınacak. 
 
Bu fuarın tadı damaklarda kalacak