TOSBİ,​ kura aldırmadan büyüyor

Başta gıda, otomotiv ve tütün olmak üzere farklı sektörlerden üretimin gerçekleştirildiği Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) döviz kurlarına aldırmadan büyümesini sürdürüyor. Halen 65 fabrikada üretimin sürdüğü bölgede yıl sonuna kadar üretime geçen fabrika sayısı 100’ü bulacak.


TOSBİ,​ kura aldırmadan büyüyor

Yem firmalarının gözdesi

Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesinde faaliyet gösteren Yem Sanayi A.Ş. firması bölgede yatırım için 30 bin metrekare yer alırken, Balıkesir Yem firmasının da bölgedeki fabrika inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Meyve cipsi üretimi alanında faaliyet gösteren Rus kurutulmuş gıda firması DRYFF ise bölgede tesisi kurmak için 6 bin 200 metrekare yer satın aldı. Bölgede faaliyet gösteren birçok firmada kapasite artışı yatırımında bulunurken, TOSBİ’de yatırım yapmak için birçok firmada görüşmelerini sürdürüyor. 

Ruslar meyve cipsi üretecek 

Yatırımcıların bölgelerine ilgilerinin artarak devam ettiğini belirten TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, ekonomide yaşanan sıkıntılara, döviz kurlarındaki yükselişe rağmen fabrika yatırımlarının sürdüğünü söyledi. Yıl sonuna kadar üretim yapan 65 fabrika sayısının 100’ü bulmasını beklediklerini açıklayan Gürler, “Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı Yem Sanayi A.Ş. bölgemizden 30 bin metrekare yer satın aldı. Balıkesir Yem Sanayi de bölgemizdeki fabrika inşaatını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Kurutulmuş Gıda alanında faaliyet gösteren bölgemizde meyve cipsi üretecek olan Rus Firması DRYFF Haziran ayında fabrika inşaatına başlamayı planlıyor. Granitaş 35 bin metrakere alandaki yerinde yatırıma başlıyor. Burada yeni bir tesis kuracak. Bu farklı sektörlerde birçok firmada yatırımlarını gerçekleştiriyor. Birçok firmada bölgede yatırım için bizimle görüşme halinde” dedi. 

Yatırımcı için çok uygun

Peşin alımlarda metrekare fiyatlarının da 31.5 Euro olduğunu ve bunun yatırımcıya çok cazip geldiğine dikkat çeken Gürler, bölgenin özellikle süt ve süt ürünlerinde en önemli markaların merkezi olduğunu söyledi. Bu sektörde farklı markalarında bölgeleri ile ilgilendiğine işaret eden Gürler, “Bölgemiz bu alanda da üretim merkezlerine çok yakın olduğunu için ilgi görüyor. Bu alanda da yeni yatırımları bölgemize çekmek için çalışmalarımız sürüyor.  Bölgedeki mevcut firmalarımız da iç ve dış piyasaya önemli üretimler gerçekleştiriyor. Biz de altyapımızı çok büyük ölçüde tamamlamış bir OSB olarak sosyal donatı alanlarımızı daha da güçlendirerek sanayicimize ve bölge çalışanlarımıza en iyi hizmeti sunmak için projelerimize devam ediyoruz” diye konuştu.