İYİ Parti İzmir İl Yönetimi Emekli-Sen' i Ziyaret Etti

Türkiye’nin tek yasal emekli sendikası olan Tüm Emekliler Sendikası (EMEKLİ-SEN) Konak Şubesi’ne, İYİ Parti İzmir il Yöneticileri emekli sorunlarını parti genel merkezine iletmek üzere ziyarette bulundu.


İYİ Parti İzmir İl Yönetimi Emekli-Sen' i Ziyaret Etti

EGEPOLİTİK Ziyarete İYİ Parti İl Yöneticilerinden  Nefes Komisyonundan Sorumlu Başkan Yardımcısı Funda Doğan Kapukıran, STKlardan sorumlu İl Bşk. Yrd. Esra Akkaş, Sosyal İşlerden Sorumlu İl Bşk Yrd. Galip Çetin,  Sivil toplumda sorumlusu Nuray Akankan, İl Yöneticisi Arzu Büyükköprü, Çevre Şehirden Sorumlu İl Başkan Yrd Şükrü Çakır katıldılar.

Tüm Emekli-Sen’e kabullerinden dolayı teşekkür eden İYİ Parti yöneticileri görüşmede: “Sendikalar Türkiye’nin rengi ve hür sesidir. Sendikanız hayırlı olsun. Her şey Türkiyemizin güzel olması dileğiyle… Özgürlüğümüzü korumak için demokrasiye sıkı sıkı bağlanacağız. Bunun yolu da sendikalardan geçiyor” dedi.

 “Emeklilerle ilgili genel merkez düzeyinde çalışmalar var”

Görüşmede söze başlayan Funda Doğan Kapukıran:” Apolitik insanların da artık siyasette yer aldığını görüyorum. Eskisi gibi korkmadıklarını fark edince çok sevindim. Siyasette farklı görüşler olabilir ama önümüzdeki seçim için son düzlükteyiz. Kuva-i Millliye ruhuyla bir arada olmalıyız.” diyerek seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gelecek hafta Parti Kurultayı olduğunu hatırlatan Kapukıran: ”Sorunları, dosyalarınızı ve projelerinizi birlikte çalışılmak üzere Genel Merkeze iletebiliriz.” önerisinde bulunarak “Emekliler çok önemli bir kitle, genel merkez düzeyinde de emeklilerle ilgili çalışmalarımız var. Biz sorunlara proje bazlı yaklaşıyoruz. Çözüm odaklıyız. “ ifadelerini kullandı. 

Çevre Şehirden Sorumlu İl Başkan Yrd. Orman Mühendisi Şükrü Çakır , “Ben de emekliyim. Uzun yıllar başka bir partide il sekreterliği yaptım. Bizi sadece siyasi parti olarak görmeyin. Burada bulunma amacımız önümüzdeki seçim sürecinden sonra ülke olarak yok mu olacağız var mı olacağız savaşı bu. Ortadoğudaki diğer ülkelere bakın yaptıkları hatalar nedeniyle şimdi yok oldular.” Sözleriyle Türkiye’nin mevcut durumundan duyduğu rahatsızlığı anlatırken 



 “Kadın olmayan yerde erkeğin hiçbir hükmü yok"
“Kadın olmayan yerde erkeğin hiçbir hükmü yok Kadınlar yapamayacakları şeylerin sözünü vermez. Sözlerinin arkasındadır, yapamayacakları hiçbir şey yok. Bizim Genel Başkanımızda bir kadın, kadın ağırlıklı ve kadına en çok değer veren partiyiz” ifadelerini kullanarak erkek egemen bir parti olmadıklarının altını çizdi.

“Emekli memurlar çöp topluyor, pazarcılık yapıyorlar.”

Tüm-Emekli-Sen Genel Merkez Yöneticisi İbrahim Yılmaz: ”Burası bir Sendika Emeklilerin Sorunları üzerine proje üretmemiz gerek. Birbirimizi kırmadan dökmeden çalışmalıyız. Siyasi partilerden isteğimiz stklarla iletişimde olun, bizden aldıklarınızı yukarıyla taşırsanız bize kol kanat gererseniz biz de sizlere destek oluruz.” diyerek taleplerini dile getirdi. Sendika’da emekli sorunlarına yönelik saha çalışması yaptıklarını ve bunun sonucunda gördükleri manzaralara çok üzüldüğünü ifade eden Yılmaz emeklilerin aldıkları maaşın yetersizliğine ilişkin “ Araştırmalar için gidip görüştüğümüz insanlardan emekli devlet memurları olanlar polisinden öğretmenine bir çok alanda çalışmış ancak gelinen noktada geçinmek için çöp toplayıp pazarcılık yapanlar var” dedi.

 

12 Milyon Emekli Var

Yılmaz sözlerine “Hangi milletvekilinin kendisine gelen zammın geri çevirdiğini gördünüz? Bize verilen 60 lira zam onların zammı 1600 lira oluyor. Bize zam yaparken günlerce tartışmalar yaşanırken onlar saatler içersinde kendi maaşlarına gelecek zamda hemfikir olup anlaşıyorlar.” diyerek devam etti. 


Türkiye’de 12 milyon emekli var. Emekliler birleşse iktidarı değiştirecek gücümüz var ancak emeklilere korku imparatorluğu yaratılıyor. Çocukları ve torunlarının işsiz kalmasından korkuyorlar. İktidar öyle bir algı yaratıyor. İkramiye katkı payları Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim projesinde söylediği şeyleri AKP önce reddetti, parayı nereden bulacaksınız dedi sonra uyguladı. Muhalefet partileri kendilerini inandıramıyorlar.” Sözlerini sarf etti.

 


"Ekonomi yüzde 11 büyüdüyse emekliye de 11 zam verilmesi gerek"


Emekli-Sen Genel Merkez Yöneticisi Yılmaz: ”Emekli maaşı iki bin beş yüz lira olmalı. Yılda iki kez dini bayramlarda ikramiye verilmeli. Hastanelerdeki katkı payı kaldırılmalı. Ekonomide yüzde 11lik büyüme söz konusuysa bu emeklilere de yansımalı emekli maaşlarına da yüzde 11 eklenmeli “ sözleriyle taleplerini dile getirerek Emekli-Sen olarak yaptıkları çalışmalara değinirken Gözde Hastanesi’yle yapılan protokol gereği katkı payı vermediklerini bunun tüm hastanelere yayılmasını amaçladıkları hakkında bilgi verdi. Emeklilerin zor yaşam koşullarına  "Avrupalı emekliler buralarda tatil yaparken İzmir’deki emekliler Manisa’ya gidecek para bulamıyor. “ örneği verdi.

Emekli sorunlarına politikalarınızda yer verin
Sendika olarak iki önemli önceliği olduğunu dile getiren Yılmaz hukuki olarak yeni kurulmuş bir sendika olduklarını ancak yıllardır bu sorunlar için mücadele ettiklerini söyleyerek “Parti ve parlamentodan tek isteğimiz var; emekliler sendika kurabilsin yasal olarak sendikayız tüm hukuki süreci tamamladık buna rağmen aidat kesiminde bizi yasal görmüyorlar.” Diyerek yaşanan sorunlara değinerek daha önce İzmir Milletvekillerine bu taleplerini ifade eden dosyalar verdiklerini, görüşmeler yaptıklarını, meclise ziyarette bulunduklarını sözlerine ekleyen Yılmaz tüm çabalarının sonuçsuz kalarak dosyaların rafa kalktığı bilgisini sundu.

Söylemek yetmez, takipçisi olun

İYİ Parti Yöneticilerin sendikanın talep ve sorunlarını not alması üzerine Yılmaz söylemenin yeterli olmadığını takip etmenin sonuca yönelik en önemli çalışma olduğunu dile getirdi. İzmir’de emeklilere yönelik yaşanan dolandırıcılık faaliyetleri hakkında bilgi veren sendika temsilcisi “Emeklileri kandırıyorlar, çok fazla yolsuzluk yapılıyor. Bunu ortaya çıkaracak basın tehdit ediliyor. Emekli derneklerine TOKİ’den ev vereceğiz diyerek üyelik kaydı yapıldı, aidatları aldılar, tabi İzmir’de TOKİ yok. Bu dolandırıcılığı öğrendiğimizde Vali Yardımcısına ulaştık. Durumu anlattık. Hiçbir işlem yapılmadı.” İfadelerini kullandı.

 

Son olarak 22 Mart’ta Ankara Mithatpaşa Caddesi’nde SGK satışıyla ilgili yaptıkları eylem sonucunda biber gazı yediklerini, insanların kan revan halde kaldıklarını aktaran Yılmaz, basının bunları görmezden geldiğini insanların susturulduğunun altını çizdi. 

 

Sosyal İşlerden sorumlu iş başkan yardımcısı Galip Çetin:”Fikir ve irade özgürlüğümüze şimdi sahip çıkmazsak bugün söyleyemediklerimizi yarın hiç söyleyemeyeceğiz. “ kelimeleriyle sendika temsilcilerinden destek istedi.

 

Burçin Özdemir Aile ve eğitim komisyonu sorumlusu: “Birlik olma zamanı geldi, giderek ayrıştırılıyoruz artık birlik olma zamanı olduğu için buradayız.“ diyerek ziyaret amacını özetledi.