Genç Başkan Hızlı Başladı: Konak'tan Ankara Çıkarması

Başkanlığının ikinci gününde Ankara’ya giderek TBMM’de CHP üst yöneticileri ile bir araya gelen CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’yu, Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Engin Özkoç, MYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ağırladı.


Genç Başkan Hızlı Başladı: Konak'tan Ankara Çıkarması

GÖZDE CEYHANBAŞI / ÖZEL HABER CHP Konak’ta İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın istifasının ardından yönetim kurulunun oybirliğiyle seçtiği yeni İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, hızlı bir başlangıç yaptı. İlçe örgütüyle birlikte Ankara’ya çıkarma yapan Gruşçu, TBMM’de CHP üst yöneticileri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Gruşçu ve beraberindeki heyeti eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak da bir an olsun yalnız bırakmadı. CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’yu, Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Engin Özkoç, MYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ağırladı. Ayrıca Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in de Ankara’da bulunduğu ve heyetle bir araya geldiği görüldü.

Özel’den özel değerlendirme
TBMM’de CHP üst yönetimini ziyarete giden çiçeği burnunda başkan Gruşçu ve beraberindeki Konak İlçe Örgütü’nü CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ağırlayarak gündem üzerine sohbette bulundu. Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili ittifak çalışmalarının değerlendirildiği görüşmede Özel: ”İttifak düşünmüyoruz ancak sandık güvenliği noktasında birliktelik olacak.“ diyerek partinin önümüzdeki seçim stratejisini belirtti. 


Özkoç ve Özkan’dan tebrik
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’u ziyaret eden Konak heyetiyle seçim sürecine dair değerlendirmede bulunuldu. Özkoç’un seçim sürecine dair: “Birlikte çok çalışmalıyız. İktidar olmak için her kapıyı çalmalıyız.” mesajının ardından Gruşçu için “Pırıl pırıl bir genç, tebrik ederim” ifadelerini kullanarak gençlerin önlerinin açılmasına çok sevindiğini belirtti. Önceki dönem İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ı koltuğu genç bir isme devretmiş olmasından dolayı kutlayan Özkoç, bu heyecanın tüm örgüte yansıması gerektiğini de sözlerine ekledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ı da ziyaret eden ilçe örgütü, Özkan’ı MYK’nın İzmir’deki temsilcisi olmasından ötürü tebrik etti. 

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, ekibi bir an olsun yalnız bırakmadı. Bayır’ın gençlerle yakın diyalogları gözlerden kaçmadı. Yapılacak tüzük değişikliğinde gençlik ve kadın kotası üzerine değerlendirmelerde bulunarak imza attıkları bildiri hakkında bilgi verdi. İzmir’e çok sık geldiğini söyleyerek, örgütle iç içe olmanın önemini vurgulayan Bayır: “Halk, elini sıkmadığı, görmediği kişinin kendini temsil edeceğini düşünmüyor. Ön seçim parti içinde demokrasinin göstergesi olarak asla vazgeçilmemesi gereken bir unsurdur” mesajını verdi.


Dikkat çeken birliktelik
Ziyarete gidenler arasında CHP Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın yanı sıra İl Başkanlığı sürecinde aday olan CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in de yer alması dikkatlerden kaçmadı. 

Sıcak ve samimi bir havanın gözlemlendiği görüşmelerde birlikte uyum içinde çalışılacağının sinyalleri verilerek genç başkana hayırlı olsun tebrikleri iletilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Gruşçu’dan Ankara değerlendirmesi
Ziyareti değerlendiren Gruşçu “Daha önce planladığımız ancak görev değişimi sonrası ilk olarak yaptığımız bir ziyaretti. Ankara’ya hem grup toplantısına hem de Genel Başkanımıza yeni süreçten dolayı tebriklerimizi iletmek üzere gelmiştik. Ancak Trabzon’da PM üyemiz Yavuz Karan’ın ve Zonguldak Perşembe Beldesi Başkanımız İsmail Hakkı Durdu’nun genç yaştaki vefat haberlerini aldık ve çok üzüldük. Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu nedenle grup toplantısı ve programımızda değişiklik oldu. Milletvekillerimiz ve grup başkan vekillerimiz bizi yalnız bırakmadı. Karşılıklı olarak 2019’a ilişkin görüşlerimizi ve iktidar yolundaki heyecanımızı paylaştık.” ifadelerini kullandı.