Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp'ta İstismarcılara Yer Kalmayacak

İzmir Kent Konseyi'nin aylık halk bilgilendirmesi Kadın Meclisi Kadın Sağlığı Çalışma Grubu ile hız kesmeden devam ediyor. Bu ayın bilgilendirme konusu 'Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Nedir? oldu. Kadın Sağlığı Çalışma Grubu'nun moderatörü Op. Dr. Hatice Karahan yaptığı sunumla onlarca kadın bilgilendirildi.


Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp'ta İstismarcılara Yer Kalmayacak


Almanya’da büyüdüğünü belirten Karahan, yaşamsal farklılıkların her yerde olduğunu ancak sağlığın evrensel bir yönü olduğunu söyleyerek Batı’nın modern tıbbının tek yöntem olmadığını Doğu Kültürü’nün kadim bilgilerinin alternatif değil birleşik, bütünleşik tedavi yöntemi olacağını ifade ederek bu işin ehli olmayan kişilerin elinde tehlike doğuracağını sözlerine ekledi.

Gelen misafirlere Çin Tıbbı, Akupunktur, Beslenme, Masaj, Meditasyon, Ayurveda, Mezoterapi, Arı ile tedavi yöntemi apiterapi, hipnoz, ozonla tedavi, osteopati, sülük tedavi, hacamat tedavisi, müzikterapi, kayroterapi gibi merak edilen konuları bilimsel yöntemlerle açıklayan Karahan bu eğitimlere devam edeceğini tüm halka açık ve ücretsiz olacağını konuşmasına ekledi.

Toplantıya ilgi yoğun olurken, kadınlar anlatılan bilgileri not alarak toplantıdan memnun olarak ayrıldı.

Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın toplantıya katılanlar arasında yer alırken Aydın: “ Topluma kadının yeterince katılmamasının sonucu dünyanın bu halde olmasını sağladı. Kadınlardan aldıklarımızı belediyeye götürüp karar çıkmasını sağlıyoruz. Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Aracı olmaya çalışıyoruz. Kent Konseylerinin işlevi çok önemli  ve kadınların katılımcılığı büyük bir güç oluşturuyor.” diyerek kadınlara gönüllü olmak için çağrıda bulundu. 

Aylık toplantıların, katılımcıların öğrenmek istediği konuya göre belirleneceğini belirten Kadın Sağlığı Çalışma Grubu Moderatörü Karahan: "Partiler üstü yapı olduğumuz için kadın sağlığı her şeyi kapsıyor. Örneğin çalışan kadının çocuk bakması, kadın hasta olduğunda çocuk ne yapacak? Bunların hepsi çözülebilir sorunlar, çözülmelidir." şeklinde konuştu.