CHP'de Bu Yazı Konuşuluyor

Sosyal medyada dolaşan ‘CHP nereye?’ başlıklı yazı, parti gündemine de damga vurdu.


CHP'de Bu Yazı Konuşuluyor

CHP Örgütü’nün 36. Olağan Kurultayı sona erdi. Kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu güven tazeledi. Ardından Parti Meclisi ve Yeni Merkez Disiplin Kurulu(MYK) üyeleri belirlendi ama parti içindeki çalkantılar hala devam ediyor.

Son dönemde sosyal medya mecralarında ‘CHP nereye?’ başlıklı yazı elden ele dolaşmaya başladı. Yazıda; PM üyesi ve İzmir milletvekilli Musa Çam’ın oğlu ve Emre Çam ve İl Başkanı Deniz Yücel’de var. Çam için, sadece kurultay zamanlarında ortaya çıkması, Yücel için ise, pasif kalması eleştiriliyor. Öte yandan yeni oluşan MYK’daki bazı isimlerin hedefe konulması da dikkatlerden kaçmadı.

İşte o yazı:

CHP nereye?

Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin en kötü kurultayı hangisidir diye sorarsanız bence son yapılan 36. Olağan Kurultay’dır.

Neden mi?

Adalet Yürüyüşüyle topluma umut veren, cesaretlendiren bir parti yaptığı bu kurultayla bir kez daha bu imajını sıfırladı.

Peki, bunu nasıl başardı?

Bu sonuca imza atanları birazdan yazacağım ancak, şu tahlili yapmak zorundayım… Ne yazık ki; bu kurultay sonrasında 2019’a yönelik hiçbir “umut” kalmadı. Genel başkan olduğu partinin kurultayında yuhalanan bir kişi, halka nasıl umut verecek? Genel başkan ve birkaç yardımcı avene, bu tablodan sonra yine dört maymunu mu oynayacak? Ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcısının veya milletvekillerinin hedefi bir belediye başkanlığı kapmak ise vah ülkenin haline… Umudunu CHP’ye bağlamış milyonların kaderi birkaç belediyeye kurban edilmiştir! Ey kifayetsiz muhterisler, çocuklarımızın geleceğine ipotek koyma haddini hangi hakla kendinizde buluyorsunuz? Utanmayı bilmeyen ve bilmeyecek bu aveneleri bu köşeden ifşa edelim ki tarihe not düşsün. Çocuklarımız geleceklerini ipotek altına koyan bu kişileri bilsin, tanısın…

Tekin Bingöl: Örgütten sorumlu bu şahıs, partiyi babasının malı, örgütleri de marabası olarak görüyor. Görüyor diyorum çünkü aksi sonuç çıkmadı… Ne istediyse yaptırdı. At koşturdu!

Bu şahsın tek amacı koltuğunu korumak ve oradan Çankaya Belediyesi’ne yatay geçiş yapmak. Siz buna dikey geçiş de diyebilirsiniz ama olsa olsa bu geçiş anca “alçak geçiş” olur. Çıta buysa gerisini siz düşünün. Muhteremin aklından iktidar olmak, başkan yardımcısı veya bakan olmanın kırıntısı bile geçmiyor demek ki. Örgütleri kedi – fare gibi dizayn eden Bingöl, siyaset tüccarlığını çeşitli pazarlıkla perçinledi. Milimetrik hesaplarla öylesine hamleler yaptı ki Kılıçdaroğlu  sadece izlemekle yetindi.  Düşünün bir partinin genel başkanısınız ve kurultayınızda yuhalanıyorsunuz. O partinin örgüt başkanı ise halen yönetime giriyor, bununla da yetinmiyor, listeyi dizayn ediyor. Şaka gibi, fakat gerçek… Hem de ülkenin geleceğine rahmet okutan bir gerçek!

Önceki kurultaylarda Ataşehir belediye başkanı ile pazarlık yapıp kızını belediye psikolog olan Şanlıurfa İl Başkanı bu kurultayda da Tekin Bingöl ile kirli bir pazarlık yapıp kızını Parti Meclisi üyesi yaptırıyor. Tekin Bingöl, Doğu ve Güneydoğu delegesinden oy almak için Kılıçdaroğlu’nun taburesine basıyor tekmeyi!

Sadece bununla mı sınırlı? Hayır, devam edelim…Sarıyer Belediyesi’nin bir meclis üyesi de çeşitli pazarlıklardan sonra PM listesine alınıyor. Bu kişinin Tekin Bingöl’ün kardeşinin iş ortağı olduğunu bilmeyen kalmadı sanırım!

Mersin’de aynı pazarlık dönüyor. Şaibeli isimler liste pazarlığı sonucu listeye dahil ediliyor. Tekin Bingöl kaz gelecek yerden tavuğu esirgemiyor. Mersin ve çevresinin delegesini de bu şekilde bağlıyor. Parti politikalarını belirleyebilecek yetkinlikte olmayan kim varsa listeye boca ediyor.

İsimler uzayıp gidiyor…

Ali Hikmet Akıllı örneğin, Bingöl’ün danışmanlığını yapmış en yakınındaki kişi. O da listede…Meryem Gül Çiftçi, o da Bingöl’ün prenseslerinden. Asla vazgeçmiyor, ne hikmetse!

Emre Çam’da genç yaşına rağmen başarılı kardeşlerimizden biri. Hem Bingöl’le, hem İnce ekibiyle babasının desteğiyle siyaset yapıyor. Her iki listede de yer alan bu kardeşimizin adını sadece kurultay zamanında duyabiliyoruz.

Gamze İlgezdi’yi ise söylemeye gerek yok. Muharrem İnce’nin listesinde olması zaten genel başkan kim olursa olsun, anlayışın değişmeyeceğinin kanıtı! Ey İnce, değişimden anladığın bu mudur? Gamze İlgezdi midir değişim? Kendisini genel başkan yardımcısı olarak görürseniz şaşırmayın haa!

Gamzeler bitmiyor, son anda Tekin Bey, kurnaz bir hamleyle Gamze Taşçıer’i listeye monte ediyor. Mutlaka bir planı vardır, bakalım altından ne çıkacak. Gamze hanım, Tekin bey için PM’de kurşun asker mi olacak yoksa, hep beraber yaşayıp, göreceğiz.

Liste yamalı bohça gibi uzayıp gidiyor…

Her seçimde kaybeden, istenmeyen adam olarak ilan edilen Ekrem Kerem Oktay delegeye bir kez daha dayatılıyor. Nedir bu ısrar bilen, anlayan yok. Zat-t muhterem PM’ye girmek için kılını dahi kıpırdatmıyor. Tek bir çalışmayı bırakın, bir küçük kartvizit bile yaptırmaktan imtina ediyor.

İlinde kaybeden il başkanı ödüllendiriliyor. Erdoğan Toprak ise yine delegeye dayatılıyor ve Bingöl ile listeyi birlikte yapıyor.

Daha yazacağım isimleri ama sıkmayayım sizi daha fazla…

Bir salonun hakimiyetini rakibine bu denli kaptıran anlayış ödüllendirildi. Kemal bey yuhalandı, topluma umut verme ihtimali tamamen sıfırlandı. Bu Kemal bey ve yanındaki birkaç avenenin ‘Pirus Zaferi’dir. Genel başkanın yuhalanmasında ihmali olan kişilere ne oldu peki?  Hiçbir şey…

Ankara il başkanı, işinde, gücünde, ihalesinde…

İstanbul il başkanı deseniz listeye kimi koydurabilirmiyimin derdine düşmüş, İzmir il başkanı ise zaten kayıp. Gençlik Kolları başkanını gören ise haber versin. Kayıp aranıyor.

Bu partide emek harcamak, çalışmak hikâye be kardeşim. Bir Ömer Fethi Gürer olacağınıza, Oğuz Kaan Salıcı olun… Ahmet Akın gibi koşturacağınıza, Onursal Adıgüzel gibi lobi yapın. Deniz Demir gibi yırtınacağınıza Ekrem Kerem Oktay gibi monşer takılın.

Hepimize geçmiş olsun….