Kılıçdaroğlu' nun kongreye müdahalesi

Haftasonu yapılan CHP İzmir İl Kongresi sonrası parti kulisleri iddialar ile çalkalanıyor. Bunların içinde en dikkat çekeni ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kongreye direk müdahale ettiği iddiasıydı.


Kılıçdaroğlu' nun kongreye müdahalesi

Son bir aydır İzmir kamuoyunu meşgul eden CHP İzmir İl Kongresi hafta sonu açıldı. Kongreden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun en yakın ekibini bile dinlemeyerek tüm gövdesini koyarak desteklediği Deniz Yücel galip çıktı. Kongre sonrası Kocaoğlu'nun örgüte müdahale etmesi tartışılmıştı. Kulislere bugün düşen bilgiye göre Kocaoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından arandığı ve İzmir'de müdahil olması gerektiği telkin edildi. Hatta İddialara göre Kılıçdaroğlu, metropolde büyük birkaç ilçe başkanını arayarak Kocaoğlu ile beraber hareket etmelerini talep etti. Muhaliflerin İzmir'de kaybedilen 8 ilçe belediyesinin sorumlusu olarak gördüğü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Böyle bir destek gelmesi kafaları karıştırdı.
Danışman Öztürk Genel Merkeze Şikayet Edilmişti
Hatırlanacağı üzere kongreye bir kaç gün kala kente gelen CHP Genel Başkan Danışmanı Veli Öztürk'ün delegeleri arayarak Deniz Yücel'in Genel Merkezin adayı olduğunu ifade etmesi olay olmuş ve konu Parti'nin önde gelen isimlerine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na taşınmış Öztürk'ten şikayetçi olunmuştu.