Gül ve Erdoğan arasındaki kavgada sular kaynıyor

Gül hakkında AKP’li isimlerin eleştirilerini köşesine taşıyan Albayrak, Gül’ün 1 Mart Irak tezkeresine karşı olduğunu, tezkerenin geçmesini, ABD’ nin birkaç milyar dolar para vereceği vaadi aynı zamanda da Irak’ ta masada olmak için Erdoğan’ın istediğini yazdı.


Gül ve Erdoğan arasındaki kavgada sular kaynıyor

AKP içindeki muhalif kanada yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak, köşesinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki kavgaya değindi.

Gül hakkında AKP’li isimlerin eleştirilerine değinen Albayrak, Gül’ün 1 Mart Irak tezkeresine karşı olduğunu, tezkerenin geçmesini, ABD’nin birkaç milyar dolar para vereceği vaadi ve Irak’ta masada olmak için Erdoğan’ın istediğini yazdı.

Yazısında, Gül’ün Fazilet Partisi kongresindeki adaylığına değinen Albayrak şu ifadeleri kullandı:

“13 Mayıs 2000’deki Fazilet Partisi Kongresi’nde, tekfire varan tepkileri ve siyasi kariyerinin bitmesi riskini göze alarak, Millî Görüş hareketinin tartışmasız lideri Necmeddin Erbakan’a rağmen genel başkanlığa adaylığını koyan, bu hamlesiyle ‘Yenilikçi Hareket’in ilk büyük çıkışına imza atan ve AK Parti iktidarına giden yolun kilometre taşlarından birini diken Gül’e ne büyük vefasızlık! Bilmeden mi konuşuyor yoksa hakikati bile isteye mi çarpıtıyor bu dostlarımız? Bilmeden konuşuyorlarsa öğrensinler, hakikati bile isteye çarpıtıyorlarsa o gayretleri boşa çıksın diye, aşağıdaki hususlara da dikkat çekmek isterim.”

Yazının tamamı için fotoğrafa tıklayın